E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPandemi bitince tarihin en büyük rallisi yaşanabilir---

Pandemi bitince tarihin en büyük rallisi yaşanabilir

Pandemi bitince tarihin en büyük rallisi yaşanabilir
16 Nisan 2020 - 14:57 borsagundem.com

Dünyayı saran salgın bittiği zaman borsalar tarihinin en büyük rallisini gerçekleştirebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz güne kadar korona virüs kaynaklı ölümlerin azalmaya başladığı haberleriyle birlikte borsalar ciddi şekilde yükseldi. Bir de virüs tehditi tamamen ortadan kalkınca rallinin büyüklüğünü hayal edin.

ABD Başkanı Donald Trump, ellerindeki verilere göre ABD’de yeni korona virüsü vakalarının zirve noktasını görerek düşüşe geçmeye başladığını söyledi. Trump, ülkede salgın yüzünden duran ekonomik faaliyetlerin yeniden başlatılması konusunda bugün yeni yönerge açıklayacağını belirtti.

Siyasi görüşleriniz ne olursa olsun, bu senaryo gözden geçirmeye değer. Nigam Arora’nın Marketwatch’daki köşe yazısına göre borsaların korona virüs sonrası en büyük ralliyi görme olasılığı oldukça yüksek.

Krizle birlikte ABD Merkez Bankası FED faizleri sıfırladı. Oluşan negatif reel faiz ortamı hisselere oldukça olumlu yansıyacaktır.

Tarihte FED’in bilançosunda ciddi artışlar görüldüğünde basılan fazla paranın borsaya girdiği sıklıkla görüldü. FED’in oluşan yeni bilançosu 6-8 trilyon dolar olması bekleniyor ve bu rakamla tarihte bir ilk.

ABD ekonomisi tüketim toplumunun zirvesidir. Kriz bitince seyahat, restoran, alışveriş, sinema gibi sektörlerde talep çılgın şekilde artacak.

Son olarak kriz sonrası oluşacak yeni tedarik zinciri küreselleşmenin ciddi zarar görmesine sebep olacak. Bu durumda yeni bir sermaye harcamasını beraberinde getirecek.

Ünlü yatırımcı ucuz hisselere yöneldi

ABD kâbusu yaşıyor! Ölü sayısı 30 bini aştı

FED sayesinde dipten alma dönemi

Borsalardaki oynaklık iyiye işaret

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Veysel 17 Nisan 2020 01:03

    Ralli olacak ama kimse kısa sürede birşey beklemesin. Şu saçmalığa bakın ABD bu yıl 5-7 oranında daralması bekleniyor ama S&P 500 2800 puanda. Üstüne birde ralli bekliyorlar. Ne rallisi tarihi zirve olan 3380 i de mi geçecek yoksa ekonomik daralmaya rağmen. Borsalar fazlaca iyimser. Ralli olur ama önce burdan çok sert aşağı çekerler endeksleri

  • mtu17 Nisan 2020 00:18

    umut satın millete, işsizlik kapanan işyerleri aynı hızla geri dönebilecek mi?

  • Ali16 Nisan 2020 21:09

    Yav.sizin.klavye.badindaki.adamlar.salakmi..onu.bizde.biliyoz.sen.is.yapacakdan..tsrih.soyle.oda.bilinmrdigine.gore.

  • Yunus16 Nisan 2020 18:32

    Bist ralliyi.yaptı bisürü hisse hergün tavan yapıyor. Tavanı yüzde 10 yapınca speklere yaradı.

  • TARKUT TARKAN16 Nisan 2020 18:32

    büyük para fonları demek ki daha zehirlerini (Hisse Senetlerini) küçük yatırımcıya tam olarak aktaramamışlar galiba.bizde sana güvenip hisse senedi alacağız hemi.keriz arıyorsun.borsalarda büyük ralliler olacak ise altında bir hisse senedi zaten ben altındayım full olarak.nasıl borsalar ucacak.küçük firmaların %70 iflas edecek. büyük firmalarda istedikleri kadar ürün üretsinler millette paramı kaldı iş yok güçyok para olacak ki millet ürettiğiniz ürünleri alsınlar.

  • Basibuyuk16 Nisan 2020 17:37

    Ralli yaşandı zaten, buradan borsayla giren zarar eder bence, 10 gun önce alanlar satıyo şu anda, Ne oldu bittimi belirsizlik de borsalar yüksek di o kadar , Borsalar şu anda pimini çekilmiştir el bombası gibi, Birileri tekrar kuyuya bir taş atacak ama ne zaman ,

  • cello16 Nisan 2020 17:33

    Dünyanın sonu gelsede umut pompalayanlar olacaktır ...

  • mantık16 Nisan 2020 16:31

    Hoppaaaala!  Daha dün ve geçtiğimiz günler tarihin en büyük çöküşünden bahseden kim ya da hangi finans kuruluşları ve yahut hangi uzman ekonomistler idi?  Bu ne yaman çelişki birader?  Aslında derdiniz belli oyun global ölçekte de lokal ölçekte de aynı!   Hisse senetleri ya da diğer emtia piyasası iyice doygunluğa erişti!  Doldur boşalt yapmaktan bıktınız!  Planın 2. senaryosu  o elinizdeki aslında tuvalet kağıdı kadar bile ederi olmayan paçavraları homojen bir şekilde  dağıtıp toplumsal patlamalara sebep olmak! Bu yüzden göbekli yemekten patlamak üzere olan  hayatının sonbaharında ancak kendini ölümsüz zan eden bunakları (Dünyaca ünlü kapitalistler) piyasalara  davet etmesi için  zorlamaktasınız.

  • amanin amanin16 Nisan 2020 16:05

    hehheee duyan da piyasalar virüs ve pandemi için düştü sanır. walla o ilk baştaki düşüş haricinde başta abd olmak üzere her gün yeşil görüyorum ben bütün borsaları. 

  • Yorum16 Nisan 2020 15:23

    Biterse tabi ikinci çeyrekte gitti haberin varmı bence bu krizden tüm devletler saglık ve saglık alanında ar ge ye büyük paralar yatıracak kimse salgın bitti hadi kaynaşalım karışalım demiyecem insanlar bir birinden uzak duracak eski alışkanlıkların hepsi tarih olacak bununda yaz Bi tarafa

  • Doğrucu davud16 Nisan 2020 15:20

    Verin gazı verin ralli öyle büyük olacakki pist bile bulunmayabilir uzayda decam eder.

  • Tarkan16 Nisan 2020 15:14

    TAM TERSİNİ DÜŞÜNÜYORUM. BUYUK BUHRAN OLABILIR

  • pazarci16 Nisan 2020 15:13

    haha.belki 2021 ortasina dogru

  • Walter white16 Nisan 2020 15:06

    Bunu simitçi bile biliyor, boş konuşmayın