Sırada Atlantik Petrol mü var?

Plaspak Kimya ve Tuğçelik hisselerindeki büyük çöküşün nedeni olarak gösterilen grubun Atlantik Petrol hisselerine yöneldiği iddia ediliyor

Plaspak Kimya ve Tuğçelik’ten sonra hissede pozisyonu olan grubun Atlantik Petrol hisselerinde yoğun işleme başladığı söyleniyor. Hisseleri 2.5 liradan 10 liraya yükseldikten sonra hızla gerileyen ve iflas ertelemeye başvuran Plaspak Kimya hisseleri 1 liraya düştü. Taban taban düşen hisselerde alıcı yok. Plaspak Kimya hisselerindeki fiyat hareketini yapan grubun daha sonra Tuğçelik hisselerini hallettiği borsa kulislerinde konuşuluyor. Tuğçelik hisseleri ise 3.5 liradan 15 liraya kadar yükseldikten sonra 2.5 liraya kadar değer kaybetti.

DİKKAT ÇEKEN HACİM ARTIŞI

Tuğçelik ve Plaspak hisselerinden sonra grubun Atlantik Petrol’e yöneldiği ve ellerindeki yüksek miktardaki payı çıkmak için hissede hacmi artırdığı ilere sürülüyor. Daha önce benzer işlemler nedeniyle SPK hisseyi 3 ay boyunca  brüt takasa almıştı. Brüt takas uygulaması sona erdikten sonra grubun yarım kalan operasyonu tamamlamak için harekete geçtiği iddia ediliyor. Diyarbakırlı gruptan devralınan hisselerin satılması için yoğun çaba harcandığı öne sürülüyor.

YATIRIMCILARA UYARI

Bu arada 1 liradan 5 liraya kadar yükselen Atlantik Petrol hisselerinde de artan hacim dikkatleri çekiyor. Plaspak Kimya ve Tuğçelik hisselerinde yaşananlardan sonra yatırımcıların Atlantik Petrol hisselerine karşı dikkatli olmaları öneriliyor.