Sanayi üretim rakamları tutturulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Son çeyrek sanayi üretim rakamları 2015 için %4 hedefinin yakalanacağını gösteriyor" dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son çeyrekteki sanayi üretim artışının, 2015 yılı için belirledikleri %4 büyüme hedefinin yakalayacağını gösterdiğini söyledi.
Işık twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu rakamlar, son çeyrek itibariyle sanayi sektörünün tekrar ülke büyümesinin lokomotifi haline geldiğini ortaya koyuyor" dedi. 

Işık şunları söyledi:

"2015 yılı Aralık ayında sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,5 oranında arttı. Böylece sanayi üretimindeki artış, 2015’in son çeyreğinde %4,2 ve yılın tamamında ise %3,1 oldu. Büyümenin hesaplanmasında etkili olan arındırılmamış rakamlara göre ise son çeyrekte sanayi üretimindeki artış %7,6 oldu. Bu rakamlar, son çeyrek itibariyle sanayi sektörünün tekrar ülke büyümesinin lokomotifi haline geldiğini ortaya koyuyor. Özellikle son çeyrekteki artış, 2015 yılı için belirlediğimiz %4 büyüme hedefini yakalayacağımızı da gösteriyor. Zor şartlara rağmen, bu başarıya imza atan sanayicilerimizi tebrik ediyorum. Sanayi üretimindeki artışın, 2016 yılında da devam edeceğine ve büyümeye olumlu katkı vermeyi sürdüreceğine inanıyorum."