Rusya'dan ABD'ye sert çıkış

Moskova: Rusya'nın, Ukrayna'ya olası bir saldırı düzenleyeceğine ilişkin ABD medyasında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Rusya merkezli Kommersant gazetesinin bugün aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna dosyası ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Rusya'nın, Ukrayna'ya olası bir saldırı düzenleyeceğine ilişkin ABD medyasında yer alan yeni haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

Reuters’ın aktardığına göre bakanlık Washington'ı durumu tırmandırmaya çalışmak ve sorumluluğu Moskova'ya yüklemekle suçladı.

Yetkililere ve bir ABD istihbarat belgesine atıfta bulunan Washington Post bugün, istihbaratın Rusya'nın önümüzdeki yılın başlarında Ukrayna'ya 175 bin kadar askerin katılımıyla çok cepheli bir saldırı planlayabileceğini ileri sürdü.

Kommersant gazetesinin aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, “ABD, sorumluluğu Rusya'ya yüklemeye çalışırken bir yandan da Ukrayna dosyasında durumun kötüleştiğini gösteren özel bir operasyon yürütüyor” dedi.

Gizli belge sızdı: Rusya işgal için hazırlanıyor

 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Rusya'ya uyarıları yinelendi