Rüşvet operasyonunda yeni adres Maltepe Belediyesi

İstanbul'da mali suçlarla mücadele polisi Maltepe Belediyesi'ne rüşvet operasyonu başlattı. 18 kişi için gözaltı kararı var

Maltepe Belediyesi'ne polis ekipleri geldi. Polislerin soruşturma kapsamında istenen evrakları aldıktan sonra binadan ayrıldığı öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek', 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından suç tarihinde Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personelinin de aralarında yer aldığı 10'u kamu görevlisi toplam 18 şüpheliye yönelik bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Öğle saatlerinde ise  Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri belediye binasına geldi. Polislerin soruşturma kapsamında istenen evrakları aldıktan sonra binadan ayrıldığı öğrenildi.

İddialara göre; soruşturma İstanbul Maltepe'de imar ve iskan konularıyla ilgili usulsüz işlemlerin rüşvet karşılığı yapıldığının tespit edilmesi üzerine açıldı. 16 şüpheli gözaltına alındı.

İMAR VE İSKAN'DA RÜŞVET İDDİASI...

İstanbul Maltepe'de imar ve iskan konularında organize olarak rüşvet aldıkları iddia edilen 18 şüpheliye yönelik olarak düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 2'sinin geçmiş dönemlerde Maltepe'de belediye başkan yardımcısı oldukları iddia edildi. Gözaltına alınan 16 şüpheliden 4'ünün zabıta, 4'ünün ise memur olduğu öne sürüldü. İddialara göre gözaltına alınan şüpheliler arasında Maltepe Belediyesi'nde geçmiş dönemlerde başkan yardımcısı olan Melih M. ve Haydar B. de bulunuyor. Zeytinburnu Tapu Müdürlüğü'ne atanan eski Maltepe Tapu Müdürü Yılmaz C. ile Maltepe Zabıta Müdürü Ahmet İ.'nin de gözaltına alınan isimler arasında olduğu iddia edildi.

İstanbul merkezli 5 ilde rüşvet operasyonu

 

İstanbul'da rüşvet operasyonu: İtirafçılar, zabıtaları suçladı!