Rodrigo'dan sonra sıra Pergamon'da

Rodrigo hisselerinde operasyon yaptığı öne sürülen üç isim şimdi de Pergamon hisseleriyle anılıyor

BORSAGUNDEM.COM

Rodrigo Tekstil hisselerinden sonra operasyon sırasının Pergamon Dış Ticaret’e geldiği iddiaları kulislerde konuşuluyor. Uzun süredir ‘patron hissesi satışı’ yapılacağı iddiası kulislerde sesli olarak dile getiriliyordu. Son gelişmeler iddiaları doğrular nitelikte.

YÜKLÜ MİKTARDA HİSSE SATIŞI

Hisseler 1.80 lira seviyesinden 3 liranın üzerine çıktıktan sonra Rodrigo Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Küçükdoğan, yüklü miktarda hisse satışına başladı. 25 Ocak tarihinde yapılan açıklamada 3.25-3.27 lira aralığından 100 bin adet hisse satışı yapıldığı duyuruldu. Küçükdoğan, 29 Ocak’ta 3.28-3.34 lira aralığından 255 bin adet daha satış yaptığını KAP’a açıkladı. Küçükdoğan’ın şirketteki payı yüzde 46.41’e geriledi.

KİMLER ORGANİZE EDİYOR?

Borsa kulislerinde hisse satış operasyonunu Serkan Korkmaz, Fatih Alp Yıldırım ve Erkan Özcan’ın organize ettiği ileri sürülüyor. 1.20 liranın üzerini paylaştıkları iddia ediliyor.

PERGAMON İDDİASI

Aynı ekibin Pergamon Dış Ticaret hisselerinde de benzer bir işleme hazırlandığı öne sürülüyor. Fiyatı 3.60 liradan 5.60 liraya kadar yükselen Pergamon’da da komisyon karşılığında yüklü miktarda hisse satışı yapılacağı iddia ediliyor.