Rıdvan Çelikel benzer işleri daha önce de yapmış

Binlerce yatırımcıyı mağdur eden Anel Telekom’da dönen dolapların bir benzerinin Anel Mekanik’te yapıldığı ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Anel Telekom üzerinde oynanan oyunların bir benzerinin Anel Elektrik’in halka kapalı olan iştiraki Anel Mekanik isimli şirkette de gerçekleştiği ortaya çıktı. Anel Elektrik’in 23.05.2013 tarihli yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda küçük ortaklar isyan ediyor. Toplantı tutanaklarına göre, bilanço ve kar zarar hesapları müzakereye açıldığında söz alan Bülent Açıkalın’ın vekili Avukat Özgül Kuy, Anel Elektrik’in yüzde 57 hakim hissedar olduğu Anel Mekanik’in B grubu hissedarları tarafından 21.05.2013 ve 22.05.2013 tarihinde yapılan ihtarlar ile şirket aleyhine yaklaşık 20 milyon dolar kayıp denkleştirme sorumluluk davası açılacağını beyan ediyor.

Anel Telekom'un içi böyle boşaltıldı

MALİ MEVZUATA AYKIRI İŞLEMLER

Özgül Kuy, yine Anel Elektrik’in hakim şirket olarak Anel Mekanik’te bir kısım mali mevzuata aykırı eylem ve işlemler yapıldığını, bu konuda da suç duyurusu yapılacağının ihtar edildiğini vurguluyor. İhtarname içeriğinde Anel Mekanik firmasına Hidiv Kasrı’ndaki Ceylan villalarında 10 adet villanın mekanik işlerinin yaptırıldığı ancak 1 milyon 200 bin doların Anel Mekanik’e ödenmediği iddia ediliyor.
Aynı villaların Anel Elektrik tarafından yapılan ve faturalandırılmayan elektrik işleri olup olmadığı hakkında bilgi verilmesi talep ediliyor. Ayrıca şirkete karşı tazminat ve denkleştirme davası açıldığı ve mali incelemeye girmesi için ihbar yapıldığı takdirde şirketin çok büyük zarara uğrayacağı vurgulanıyor. Anel Elektrik’in hakim şirket olarak Anel Mekanik ile ilgili hakimiyet sözleşmesinin TTK 198 uyarınca tescil ettirilmesinin yasal zorunluluk olduğu belirtiliyor. Yapılan bu usulsüzlüklere karşı şirketi noterden çekilen ihtarnamelerle uyaran ve dava açan Anel Mekanik’in ortakları Bülent Açıkalın ile Daniel Levi kâr zarar cetveli ve bilançonun gerçeği yansıtmaması nedeniyle genel kurulda ret oyu kullanıyor. Hakim şirket olarak Anel Mekanik’te bir kısım mali mevzuata aykırı eylem ve işlemler yaptığı iddialarının genel kurul tutanaklarına yansımasından sonra benzer işlemler Anel Telekom’da gerçekleştiriliyor.
Anel Telekom hissedarları benzer sıkıntıları kayyumlu genel kurulda gündeme getirerek ret oyu kullanıyor.

Anel Telekom bilinçli olarak faaliyetsiz bırakıldı

RIDVAN ÇELİKEL ANEL İŞ MERKEZİ’Nİ ELE GEÇİRMEK İSTİYOR

Patron Rıdvan Çelikel şimdi yıllık 5 milyon euro kira geliri olan Anel İş Merkez'ini ele geçirmek için planlar yapıyor.
Bu yüzden şirketin hisselerinin değerinin düşmesi Rıdvan Çelikel'in işine geliyor. Son yapılan özkaynak değerlemesine göre 100 milyon lira değer biçilen Anel İş Merkezi'nin hala yüzde 47'si Anel Telekom'un elinde. Yani bugün tasfiye edilse şirketin kasasına 47 milyon lira girecek. Anel Telekom'un piyasa değeri yaklaşık 20 milyon liraya gerilemiş durumda. İki şirket birleştirilmek istense, ayrılma hakkı kullanmak isteyenler için son bir aylık fiyat ortalaması baz alınacağından hisse fiyatındaki düşüş Anel Yapı'nın çoğunluk hissesini elinde bulunduran şirketin işine geliyor.

Anel’de yatırımcı perişan, patron zengin!

HAKİM ORTAK OLDUĞU ŞİRKETE SATARKEN 50, BAŞKASINA SATMAK İSTERKEN 100 MİLYON LİRA OLARAK DEĞERLİYOR

Rıdvan Çelikel hakim ortak konumunda olduğu şirkete Anel Yapı'nın yüzde 7.5'ini 4 milyon liraya satıyor. Yani Rıdvan Çelikel, hakim ortak olduğu şirkete Anel Yapı'yı satarken Anel İş Merkezi'ni yaklaşık 54 milyon lira olarak değerliyor. Şirketin tamamının satışıyla ilgili süreç başladıktan sonra yani kendisi hisseleri aldıktan bir yıl sonra Anel İş Merkezi'nin değeri yaklaşık 100 milyon lira olduğu tespit ediliyor. Rıdvan Çelikel, hakim ortak konumunda olduğu şirkete hisse satarken 50 milyon lira, şirketi bir başkasına satmak isterken aynı binaya 100 milyon lira değer biçiyor. Bu rakamlar da bir yıl içerisinde değişiyor.

Anel Elektrik'ten marka iadesi

Sermaye Piyasaları Rıdvan Çelikel’in babasının çiftliği mi?

Anel hisselerinde patron oyunu

Rıdvan Çelikel’e soruyoruz

Anel Genel Kurulu’nda ortaya çıkan gerçekler

Anel Telekom’da tarih tekerrür mü edecek?

Anel'e yanıtı mahkeme verdi

Anel'in gayrimenkulleri neden değerlenmiyor