Otobüsçü Osman çakma fon yöneticisi oldu

Otobüs şoförlüğünü bırakarak borsada işlem yapmaya başlayan Osman Hacıoğlu, çakma ‘fon yöneticisi’ kartıyla patronları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) hakkında suç duyurusunda bulunduğu, çok sayıda tedbir ve yasak getirilen Osman Hacıoğlu, kendisini yabancı fon yöneticisi gibi göstermek için özel kart bastırmış. Otobüs şoförlüğünden borsaya geçen ve binlerce yatırımcıyı mağdur eden çok sayıda operasyona imza atan Osman Hacıoğlu’nun bastırdığı özel kart, Wealth Management AG. isimli bir şirkete ait. Kartın üzerine İstanbul’da bir adres yazan Hacıoğlu, iddialara göre halka açık şirketlerin patronlarını bu kartla ziyaret ederek kendisini yurt dışında fon yöneten bir şirketin temsilcisi gibi tanıtıyormuş. “Ne kadar mal varsa satarız abi” diyerek halka açık şirketlerin patronlarıyla pazarlığa oturduğu öne sürülen Osman Hacıoğlu’nun karttaki mail uzantısı “gmail” olarak yazıyor. 

Hacığlu’nun kartında yazan www.vtwealth.ch uzantılı internet sitesinde bakıldığında ise ne yönetici ne de eleman kadrosunda Osman Hacıoğlu’nun ismi geçmiyor.

Olsa bile fon yönetim şirketinin SPK onayı olmadığı için Türkiye’den para toplaması ve fon yönetmesi imkansız.

Otobüs şoförlüğünden borsaya geldiği için bu ayrıntıları bilmediği söylenen Osman Hacıoğlu’nun, İsviçreli şirketin ismini kullanarak fon toplamaya çalışmasının ise suç teşkil ettiği belirtiliyor.

İsviçreli şirketin bu konuda haberi olup olmadığı bilinmiyor. Borsa çevrelerinde otobüsçü Osman olarak tanınan Osman Hacıoğlu’nun şirket patronlarını bu kartla etkilemeye çalıştığı ve çok sayıda kişiyi ziyaret ederek kart bıraktığı söyleniyor.

Yasak bitti San-El’de operasyon yeniden başladı

Erdem Resneli, Otto Holding’de ortaya çıktı

Manipülatörlerin yeni adresi portföy yönetim şirketleri