O hisselere Katar dopingi

Katar'ın Türkiye'ye doğrudan yapacağı yatırımların ilk etkisi Borsa İstanbul'da işlem gören iki hissede görülmeye başlandı

BURAK TAŞÇI – BORSAGUNDEM.COM

Türkiye ekonomisine ilişkin ilk destek Katar’dan geldi. ABD ile yaşanan sorunlarla birlikte kurlardaki dalgalanma sonrasında ekonomi yönetimi harekete geçti.  Piyasa otoriteleri gerekli önlemleri aldı ve dolardaki yükselişi frenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Külliye’de görüşen Katar Emiri El Sani, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapılacağının sözünü verdi. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Katar’dan daha fazla miktarda paranın gelebileceğini belirtti.

Türkiye’de büyük yatırımlara sahip olan Katar, 2016 yılında Finansbank’ı National Bank of Greece’ten satın almış ve adını QNB Finansbank olarak değiştirmişti.

Son iki gündür Borsa İstanbul’da yükselen banka hissesi bulunmazken QNB Finansbank ve QNB Finans Leasing hissesi pozitif ayrışma içine girdi.

Katar sermayesi Borsa İstanbul’u desteklemeye başladı. QNB Finansbank’ın halka açıklık oranı yüzde 0.12 olması nedeniyle küçük hacimlerle sert fiyat hareketleri yapılabiliyor.

Aynı şekilde QNB Finans Leasing’in de yüzde 0.60’ı halka açık durumda ve son 3 gündür yükseliş trendinde.

Katar 100 milyar dolarla geliyor