O aracı kurumda 'Herif' satıyor, BİST düşüşe geçiyor

Borsa İstanbul'da düşüşlere öncülük eden satışların yapıldığı aracı kurum Yatırım Finansman olarak öne çıkıyor

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da iki gündür güç kaybı devam ediyor. Özellikle yabancıların satışları ile birlikte BİST 90 bin puanın altına geriledi.

İki gündür satış yapan aracı kurumlar incelendiğinde Yatırım Finansman ve Credit Suisse’in satışları öne çıkıyor.

Piyasalar tarafından ‘Herif’ lakabı takılan yatırımcının Yatırım Finansman’dan işlem yaptığı biliniyor. Yatırım Finansman’ı ise Credit Suisse takip ediyor.

Yatırım Finansman'dan dün 707 milyon liralık satış yapıldı. Bu Borsa İstanbul tarihinin en büyük aracı kurum satışı olarak öne çıktı. Credit Suisse ise 181 milyon liralık satışta bulundu. İki aracı kurum toplamda 888 milyon liralık satış yaptı.

Herif lakaplı yatırımcı toplamda 4 milyar liralık hisse almıştı. Dünkü satışlarla birlikte yaklaşık 1 milyar liralık hisse stoğunu eritti. Yani başka bir deyişle elinde 3 milyar liralık hisse var.

Bugün ise BİST’i aşağı çeken hisse olarak Ereğli Demir Çelik öne çıkıyor. Ereğli’nin Borsa İstanbul’daki ağırlığı ise yüzde 8.87 seviyesinde.

Ereğli’de satış yapan aracı kurum ise Herif adlı yatırımcı ile anılan Yatırım Finansman olarak öne çıkıyor.

BİST’e genel anlamda baktığımızda ise saat 11:35 itibariyle Yatırım Finansman yüzde 28.82 oranında payla net satıcı olarak öne çıkıyor. Yatırım Finansman'ı ise Credit Suisse ise yüzde 15.90 oranında ağırlıkla takip ediyor. Tera Yatırım, TEB Yatırım ve Merrill Lynch sırasıyla öne çıkıyor.

Not: Görselin büyük hali için üzerine tıklayın...