New York borsası sert yükselişle açıldı

Korona virüs vaka sayısında azalma görülmesiyle New York borsası sert yükselişini ikinci güne taşıdı

Açılışta, Dow Jones endeksi 800 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 3,8 artışla 23.537,44 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 3,3 yükselişle 2.752,10 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 7,3 kazançla 7.913,24 puandan işlem görmeye başladı.

Borsalardaki ralliyi cruise gemisi işletmeleri önderlik etti. Carnival Corp %22'den fazla yükselirken Norwegian Cruise Lines ve Royal Caribbean Cruises hisselerindeki kazançlar %30'lara yaklaştı.

ABD borsalarındaki bir diğer yükselen sektör ise havayolu oldu. Delta, United ve American Airlines hisseleri %11’den fazla yükseldi.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının Çin'den sonraki merkezi olan İtalya ve İspanya'da yeni ölüm ve vaka sayısının ivme kaybetmesi, ve dünya genelinde bu hafta vaka sayısı açısından zirvenin görülmesinin ardından sakin bir sürece girileceği beklentileri iyimserliği artırırken, ekonomik aktiviteye ilişkin alınan benzeri görülmemiş teşvikler de piyasaları destekliyor.

Korona salgınının en yaygın olduğu ve en çok can kaybına yol açtığı eyalet olan New York'ta bugün itibarıyla ölenlerin sayısı 4 bin 758. Eyalette geçtiğimiz Cuma günü kaydedilen ölüm vakası sayısı 630'du. Bu sayı Cumartesi 594, Pazar itibarıyla ise 599 olarak kayıtlara geçti.

New York Valisi Andrew Cuomo, korona virüsü salgınının Amerika'da en yaygın olduğu ve en çok can aldığı eyalet olan New York'ta eğrinin çok az da olsa düzleşebileceğine ilişkin geçici işaretler olduğunu ancak rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi.

ABD borsaları dün günü %7'leri bulan yükselişlerle tamamladı.

Borsaların dip seviyeleri geride kaldı

Amerikalılarının yüzde 73'ünün gelirleri azaldı

Dow Jones 23 bin puanı geçti

Avrupa borsalarında toparlanma sürüyor