Murat İlgeç’in Ersu bombası

Ersu hisselerinde ‘çağrı yapılacak’ diye yüksek miktarda mal pazarlandığı ve çok sayıda kişinin mağdur olduğu iddia ediliyor

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) geçmişte hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunduğu Murat İlgeç ismi yeniden Ersu hisseleriyle anılıyor. Hissenin 0.60 liradan 1.70 lira sınırına yükselmesi esnasında patron malının pazarlandığı iddia ediliyor. Hisselerin pazarlanması işlemine de Murat İlgeç ve birlikte hareket ettiği ekibin aracılık ettiği kulislerde konuşuluyor.
 
PAZARLIKLAR ANKARA’DA YAPILDI
 

İddialara göre Ankara’da yapılan pazarlıkta patrondan 1.60 lira seviyesinden alınan hisselerin 1.20 lira seviyesinden piyasada satıldığı ve aradaki farkın da elden alındığı ileri sürülüyor. Ödemenin de yine Ankara’da çanta ile yapıldığı öne sürülüyor.
 
‘ÇAĞRI YAPILACAK’ DİYE KANDIRMIŞLAR
 

İddialara göre Murat İlgeç’in yanı sıra Bahadır K., Deli Bekir, Sinan A. Can (Damat), hisselerin pazarlanmasında aracılık etmiş. Borsa kulislerinde ‘çağrı yapılacak’ diye bir söylenti yaydığı öne sürülen ekibin, çok sayıda kişiye hisse aldırdığı ve bunların da önemli oranda zarar ettiği konuşuluyor.  
Bu arada 60 kuruştan 1.70 lira seviyesine kadar yükselen Ersu hisseleri yeniden 90 kuruşa kadar geriledi.