Miçotakis kapalı kapılar ardında Türkiye'yi şikayet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM kürsüsünden Yunanistan'ı ve adaların silahlandırılmasında destek olan ülkeleri açık bir şekilde eleştirirken Yunan Başbakan, AB Komisyonu Başkanı Leyen'le gizli görüşmesinde destek istedi

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki gaz bağlantısının açılışında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Miçotakis'in Leyen'den Türkiye'yle olan durum karşısında 'kararlı bir duruş' sergilemesini istediği belirtildi.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik son dönemde karşılıklı açıklamalarla tırmanırken, Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki gaz bağlantısının açılışına katılan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’ye yeni bir mesaj verdi. Miçotakis, açıklamasında Yunanistan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma kararlılığını yinelerken, “Yunanistan hiçbir şeyden korkmuyor…” dedi.

KAPALI KAPILAR ARDINDA GÖRÜŞME

Yunanistan’ın en çok okunan gazetelerinden Ta Nea, Miçotakis’in Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile bir araya geldiğini yazdı. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Miçotakis, Türkiye ile son dönemde yaşanan gerginlikle ilgili şikayetlerini dile getirdi. Ta Nea, Miçotakis’in AB’den Türkiye karşısında ‘kararlı duruş’ göstermesini istediğini yazdı.

Erdoğan Meclis kürsüsünden seslendi

Miçotakis'in kapalı kapılar ardında görüşmeler yaptığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Meclis'in yeni yasama dönemi açılışında yaptığı konuşmada Atina'ya ve destekçilerine sert tepki gösterdi.

Erdoğan, “Ege adalarını silahlandıran Yunanistan'ın teşvik edilmesi de müttefikle bağdaşmaz. Biz Yunanistan'ın kimler tarafından üzerimize salındığını gayet iyi biliyoruz. Oynanan oyunun farkındayız. Yunanistan yönetimine kışkırtmalardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

MGK sonrası Yunanistan'a sert mesaj!

 

Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Kendinize gelin

 

Türkiye'den ABD ve Yunanistan'a adalar notası

 

Yunanistan'dan adalara hukuka aykırı zırhlı araç sevkiyatı