E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMGK sonrası Yunanistan'a sert mesaj!---

MGK sonrası Yunanistan'a sert mesaj!

MGK sonrası Yunanistan'a sert mesaj!
28 Eylül 2022 - 21:12 borsagundem.com

MGK sonrası yazılı açıklama yapıldı. Açıklama Yunanistan'la son yaşanan gerginlik hakkında, "Milletimizin hak ve menfaatleri hukuki çerçevede korunacak" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bugün toplanan Milli Güvenlik Kurulu yaklaşık 4 saat sürdü. Son derece kritik olarak değerlendirilen MGK sonrasında yapılacak yazı açıklamada hangi konulara yer verileceği çok merak ediliyordu.

YUNANİSTAN'LA SON DURUM ELE ALINDI

MGK toplantısında beklendiği gibi Yunanistan'la Ege'de yaşanan son sorun da ele alındı. Toplantının ardından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılması konusunda Yunanistan'ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir. Milletimizin hak ve menfaatleri hukuki çerçevede korunacak" denildi.

"ABD, GÜNEY RUM KESİMİ HAKKINDAKİ KARARINDAN GERİ DÖNMELİ"

MGK bildirisine ilişkin açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "ABD'nin GKRY'ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararı) Müttefiklik ruhuna aykırı olan bu karardan geri dönülmesi çağrısında bulunulmuştur.

"YUNANİSTAN'A HUKUK ÇERÇEVESİNDE CEVAP VERİLECEK"
Yurt içi ve yurt dışı operasyonları hakkında kurula bilgi verildi.Yunanistan'ın Son dönemde artan kışkırtıcı eylemler ele alındı. Hukuk çerçevesinde her türlü yöntem kullanılacak. Ermenistan kışkırtıcı eylemleri yüzünden kınanmış ve sorumlulukları hatırlatılmıştır."

BİLDİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

Bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG-SDG, FETÖ VE DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, milli birlik ve beraberlikle, ülke bekasına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içi ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulduğu belirtildi.

Çöküş sürecine giren PKK/KCK terör örgütünün yurt içinde ve yurt dışında tevessül edebileceği eylemlere karşı alınacak ilave tedbirlerin görüşüldüğü vurgulanan bildiride, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Son dönemde Irak'ta müşahede edilen hadiselerin, güvenlik ve istikrara menfi yansımaları ile PKK/KCK terör örgütünün bu durumu istismar ederek alan kazanma ve ikili ilişkilerimize zarar verme çabaları ele alınmış: terör örgütleri ile mücadelede müşterek bir anlayış çerçevesinde hareket edilmesinin önemine dikkat çekilmiştir. Uluslararası hukuk ve antlaşmalardan kaynaklanan yükümlülüklerine riayet etmeye yönelik çağrılarımıza rağmen hukuk dışı uygulamalarından vazgeçmeyen Yunanistan'ın bilhassa son dönemde artan kışkırtıcı eylemleri tüm ayrıntılarıyla ele alınmıştır. NATO çerçevesinde icra edilen faaliyetleri dahi sabote edecek ve uluslararası sularda seyreden sivil gemilere ateş açtıracak kadar akıl ve mantıktan uzaklaşan Yunanistan yönetiminin beyhude çabalarına karşı milletimizin hak ve menfaatlerinin muhafazası için uluslararası hukuk çerçevesindeki her türlü meşru yöntem ve aracı kullanmaktan imtina etmeyeceğimiz kuvvetle vurgulanmıştır. Gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılması konusunda Yunanistan'ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir."

KKTC'NİN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMAYA DAVET

ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu kaldırma kararının da toplantıda değerlendirildiği belirtilen bildiride, "Doğu Akdeniz'de barış ve dengeyi menfi yönde etkileyecek ve müttefiklik ruhuna da aykırı olan bu karardan geri dönülmesi çağrısında bulunulmuştur. Türkiye'nin, Kıbrıs Türklerinin haklarının savunulması için yürüttüğü çok boyutlu faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceği vurgulanarak tüm ülkeler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanımaya davet edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik kışkırtıcı eylemleri sebebiyle kınandığı, Ermenistan yönetimine, kendisine sunulan barış fırsatını değerlendirmesi ve tüm ahdi yükümlülüklerini yerine getirmesi sorumluluğu hatırlatıldığı vurgulanan bildiride, şunlar kaydedildi:

"Kalıcı barışa ulaşılması için yoğun gayret sarf eden Azerbaycan'a yönelik güçlü destek teyit edilmiş, başta bölge ülkeleri olmak üzere meseleye müdahil olan tüm aktörlerin, anlaşmazlıkları derinleştirmek yerine kalıcı çözüme samimiyetle katkı sunmasının önemi vurgulanmıştır. Ukrayna'da sürmekte olan savaşın, bir an evvel sonlandırılmasına matuf adımların gecikmeksizin atılması gerektiği belirtilmiş, Türkiye'nin, tahıl koridorunun tesisi ve esir değişiminin gerçekleştirilmesi girişimlerinde olduğu gibi barışın sağlanması ve insani kriz ile küresel ölçekteki zararların hafifletilmesi için gayret sarf etmeyi sürdüreceği ifade edilmiştir. Libya'daki son gelişmelerin, büyük fedakarlıklarla tesis edilen huzur ve diyalog ortamına halel getirmemesi ve halkın iradesinin önünde engel teşkil etmemesi gerektiği belirtilmiştir. Ülkenin geleceğinde önemli bir rol oynayacak adil, hür ve muteber seçimlerin, demokratik usullere uygun şekilde ve bir an evvel gerçekleştirilmesi gerektiğinin altı çizilmiştir."

Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Kendinize gelin

 

Türkiye'den ABD ve Yunanistan'a adalar notası

 

Cihat Yaycı Paşa'dan Yunanistan uyarısı

 

Yunanistan'dan adalara hukuka aykırı zırhlı araç sevkiyatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kardeş29 Eylül 2022 14:28

    Vay sert yapmışlar amma korkmuşlardır haa :D  :D 

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa29 Eylül 2022 11:14

    Yunanlılar mayolarını giymiş. Bu açıklama sonrası İzmir rıhtımından kendilerini denize atıyormuş. Yunan adalara yüzmeye başlamışlar. yunan turistler kaçıyor o bişe değil :) Yurolar gidiyor. Ürkütmeyin paralı yunan zenginleri,hepsi zengin işsizide öyle. ihracat yapamıyoruz.

  • azmi29 Eylül 2022 11:10

    Adın ne mülayim ... :D  :D  :D  :D 

  • xyz29 Eylül 2022 11:04

    Ali Taş beni düşünmen ve iş bulman bir başlangıç. Seni adam edecem ve doğruyu bulacaksın.

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa29 Eylül 2022 10:20

    1 m2 arsa vermeyiz. Ama ev satarız :)

  • xyz29 Eylül 2022 09:57

    baran, ALI KODUŞ, Ali Taş vb. neredesiniz. Huuu yoksa uyuyormusunuz. Hadi nakarata devam. bayrak inmez, ezan susmaz, şehitler ölmez, vatan bölünmez, altılı masa vb. hikayelere devam. Nasıl bir insan türüsünüz.

  • Ali Taş29 Eylül 2022 10:41

    Sana Mersin belediyesinde iş bulduk ama sözver bize vatana ihanet yok tamam mı

  • Ali Taş29 Eylül 2022 10:23

    Yav senin gibi midemiz Konya ovası gibi değil tabi

  • xyz29 Eylül 2022 09:53

    Eski Türkiyede Ege de kayalık dahi işgal edilince savaş sebebi sayılıyor ve gerekli cevap veriliyordu yeni Türkiye de onlarca ada işgal ediliyor ve seyrediyoruz. Vizyon bu olsa gerek.

  • Ali Taş29 Eylül 2022 10:26

    Vizyon korku vizyonu 2023 korkusu Senin beynin bunu algılayamaz Abd yunanı kutuluş savaşı dahil korumaya devam ediyorTabi sadece Abd değil içimizdeki satılmışlarda buna dahil

  • xyz29 Eylül 2022 09:04

    Yunan askerleri ve siyasileri adalarımıza çıkarak mesaj veriyor. Bizim asker ve siyasetçilerde resim çektirerek mesaj veriyor. Eskiden KKK Suriye sınırında sıfır noktasında bir resim verirdi APO Suriyeden kovulmurdu. Şimdi ciddiye alan yok.

  • Mucise Reis : )29 Eylül 2022 09:43

    Adalar ikmal noktası... Hitler düşmanları çıkartma yapamayacak duruma getirmek için arazileri mayınlar çelik engeller vb. döşetti. Tel örgüler, düz kumsallar, spe rolmayacak araziler... Hitler şunu biliyordu. Düşman karaya çıksada asla ve asla ikmallerini karaya getiremeyecek. Ama bir ilk yaşandı. Yüzen seyyar adalar , üsler, gemiler bildiğin ada misali ikmal noktası , planlama düzenleme noktalarına döndürüldü... Bu ege adalarıda uzman paşalarımızın geçmiş 1. dünya savaşında dediği gibi bu amaçla kullanıldı.... İngilizlerden çanakkale savaşınde aslmamız gereken sipariş gemiyi alabilse idik, donanmamız ege de 1. güç olacağından bütün adaları alacak gücümüzde olurdu. Ata ve İnönü  sohbetlerinden bahsetmişler... Yani çarıkla yalın ayak, bu kadar başarmış bizimkiler... Şimdi adalar işgal oluyor tek tek

  • borsacı29 Eylül 2022 08:56

    sürekli faiz inecek diye  diye doları uçurdu TL nin anasını belledi ama ders almıyor milleti direk dolara sevk ediyor artık yeter şu faizi agzında sakız yaptın tl mahvettin .

  • Türkoğlutúrk29 Eylül 2022 08:17

    2023 tutmadı 2053 verelim,yiyen olursa.

  • Yorum 29 Eylül 2022 07:54

    Borsada usulsüzlükler incelenecekmiş.Kendi adamlarınız kendi ekibiniz ben ihtimal vermiyorum. Ne olduğunu, parayı kimin aldığını bildiğinizi düşünüyorum.Tüm sistemi ele geçirip dinamikleri bozacak eylemlerde bulunanlar ceza almayacak bende ödül olarak oy vereceğim. Kusura bakmayın ülkemi çok seviyorum. Kimsenin menfi lüksü beni ilgilendirmiyor. Ayrıca kimseye çemkirmeye hakkınız yok. Bir İtalya Başkanı kadar olamadınız. Boş boş işler. Ülkeye kimlerin hangi örgütlerin girdiği belli değil. Sözde tarikatlar ve demeçleri kadınlara saldırıları giderek artıyor. Bilim milyarlarca yıl ötedeki meteoru bulup yörüngeden çıkaracak gelişmelerle uğraşırken, bizim ülkemizde İslam öncesi devre evriliyoruz. 100 yıllı 20 yılda sindire sindire tükettiniz.

  • Mucise Reis : )29 Eylül 2022 07:43

    Bu işler açıklama ile olmaz... Bu işler teknolojı ilim bilim vb ile olur... Silahların ürettiklerin teknolojın, ekonomın , dost ülkelerin ve kmşu devletlerle sıfır sorunların olursa Yunan zaten çekılır kabuğuna düşün bakalım şuan neden Yunan birden coştu ? yunan 5 nesil silahlanmalar ve uzun menzil roketler ile modernize oluyor. ABD askeri enerjıni, ekonomını, silahlanmalarını ırak+suriye de pkk ypg değil, ege de durmanı istiyor. Yani senin stratejık akıl ve komşu devletlerın ile anlaşıp teror unsurlarınız bir şekilde def etmen gerekecek. Yunan f35 ler ve uzun menzil roketler ile istediği hedefi vuracak duruma gelecek 3-5-10-15 yıl nedersen de. Senin bu sürede yapacakların önemli... Yunan havaalanları yok edebilecekmisin? uçan uçaklar TC ye saldırdığında bir çok stratejık noktaya, sen 1 hava alanı bırakmayacak kadar akıllı uzun menzil roketleri atabilecekmisin? işte bu caydırır... lafla olmaz bu işler.güçle olur.. s400 açamıyoruz radarlarını daha.

  • Mucise Reis : )29 Eylül 2022 11:12

    ulaa onları , övündüklerini biz yapıyoruz zaten :D ahaha

  • Ali Taş29 Eylül 2022 10:30

    Be somun kafalı Savaş teknolojisinde geldiğimiz yer belli Tabi senin kafa algılayamıyor Aklın Egede kalmış rakı balık ...

  • Musa29 Eylül 2022 07:34

    Yunanistan çok korktu Bu ülkeyi yönetmeyi hak etmiyorsunuz

  • Serto29 Eylül 2022 06:39

    Aman bu kadar sert yapmasaydınız.

  • Nuri 29 Eylül 2022 06:12

    Adalara 20 yıldır silah taşıma yapılırken neredeydiniz.

  • Günaydın kardeşim 28 Eylül 2022 23:06

    ADAMLAR SAVAŞ HAZIRLIĞİ YAPIYOR BİZİM SALAKLAR LAF SALATASI.TÜRKİYE TARİHİNDE BU KADAR KÖTÜ,BECERİKSİZ,KORKAK HÜĶÜMET GÖRÜLMEMİŞTİR.İŞİNİZ GÜCÜNÜZ ŞOV!KİM SALLAR YALOVA KAYMAKAMINI

  • Bir dost28 Eylül 2022 21:58

    Cok sert olmus ingiltere ve abd yede messj gitmistir , yunan gelisiguzel konusacak cesaret bulamaz , geri cekilecektir artik.

  • ALİ YILDIRIM28 Eylül 2022 21:45

    muhalefet partileri kayıp neden topa girmeyin de birilerin den bir şeylermi bekliyorlar.

  • xyz29 Eylül 2022 09:08

    Hastasın sen. Bunu bile muhalefete bağladınya. Sirk maymununun zekası senden yüksektir. Düzeltiyorum dağdaki maymunun.