MHP ve CHP için bomba iddia

Yerel seçimler öncesi Ankara bu iddiayla çalkalanıyor. MHP ile CHP'nin ittifak kuracağı söyleniyor

Ankara kulislerinde, CHP ile MHP’nin yerel seçimlerde ittifak yapacakları konuşuluyor. Bu durumda İstanbul ile İzmir’i CHP, Ankara’yı ise MHP alacak.
TBMM’nin tatile girmesinden sonra siyaset kulislerinde önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak seçimlerle ilgili farklı söylentiler dolaşmaya başladı. Taraf'ın haberine göe kulislerde, yerel seçimlerde CHP ve MHP’nin koalisyon yapılacağı konuşuluyor.
İSTANBUL VE İZMİR CHP'YE
Bu süreçte son olarak, İstanbul ve İzmir’de CHP, Ankara’da ise MHP adayının desteklenmesi konusunda iki parti arasında görüş birliğine varıldığı konuşulmaya başladı. Bu ittifak gerçekleşirse, AKP hem İstanbul’u hem de Ankara’yı kaybetmiş olacak. Başbakan Erdoğan’ın da, son dönem AKP tabanına yaptığı “Türk bayrağı asın” çağrılarının temelinde CHP ile MHP arasındaki ittifak korkusunun yattığı öne sürüldü.
SEÇİMİN ANAHTAR PARTİSİ MHP
2009 yılında yapılan yerel seçimlerde, İstanbul’da AKP’nin oyu yüzde 44 düzeyine çıkarken, CHP yüzde 37.6, MHP de yüzde 5 oy almıştı. AKP’nin oylarında yaşanacak olası bir erimeyle birlikte iki partinin İstanbul’da AKP’yi geçeceği tahmin ediliyor. İzmir'de zaten CHP’nin ezici üstünlüğü bulunuyor. Bu ilde ise MHP’nin CHP adayını desteklemesi söz konusu olacak. Ankara da ise AKP’nin yüzde 38’lik, CHP’nin yüzde 31’lik ve MHP’nin de yüzde 26’lık oyu bulunuyor. Bu ilde de MHP adayının destekleneceği konuşuluyor.
ADAYLAR MHP VE CHP SEÇMENİNE HİTAP EDECEK
CHP ve MHP yönetiminin yerel seçimlerde bir koalisyon konusunda görüşme yapmadığı belirtildi. Ancak tabanda birçok il ve ilçede, her iki partinin yöneticilerinin, yerel seçimlerde işbirliği konusunda görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Adayların ise her iki partinin tabanına hitap edecek en azından, tepki görmeyecek isimlerden oluşacağı da kaydedildi.
AK PARTİ İLE MHP ATIŞMASI
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeni anayasa çalışmalarında üzerinde uzlaşılan 48 maddeyi yasalaştıralım” önerisine karşı “Uzlaşılan maddeler seçimden sonraya bırakılsın” demesine AKP’den gelen sert tepki, iki parti arasındaki çekişmenin su yüzüne çıkmasına neden oldu. AKP, Bahçeli’nin açıklamalarını yerel seçimlerde CHP ile işbirliğine sıcak baktığı şeklinde yorumladı. Ve bu nedenle Devlet Bahçeli’ye anayasa paketini gerekçe göstererek ağır eleştirilerde bulundu.