MEGAP’ta toplu hisse satış töreninin sonuna gelindi!

MEGAP hisselerinde adeta ikincil bir halka arz gerçekleşti! Hisseler 2 liradan 12 liraya yükseldi, şirketin yüzde 15 payı satıldı.

BORSAGUNDEM.COM

İsmi borsada bazı manipülasyonlara karıştığı ileri sürülen Hakan Özhan’ın eşinin üzerinden faaliyetlerini sürdüren Mega Polietilen Köpük (#MEGAP) son günlerde anormal fiyat ve miktar hareketlerine sahne oluyor. Hissenin defter değeri 92 kuruş! Hisse satışı başlamadan önce borsadaki fiyatı ise 10 lira! Sermaye artırımı sonrası öz sermayesi ödenmiş sermayesinin altında kalmış! 38 milyon ödenmiş sermayesi olan şirketin öz sermayesi yaklaşık 35 milyon. Tablo böyleyken MEGAP hisselerinde Eda Özhan, her gün hemen hemen aynı miktarda (574 bin adet) hisse satışı yapıyor.

HER GÜN AYNI MİKTARDA HİSSE SATIŞI

Eda Özhan hisse satışına başlamadan önce şirketin sermayesi bedelsiz olarak 26 milyon 442 bin liradan 38 milyon liraya yükseltildi. Bu sermaye artırımıyla birlikte şirketin özsermayesi ödenmiş sermayesinin altına geriledi. Hisse sayısı artınca Eda Özhan, 4 milyon adet için başvurduğu pay satış talebini 5 milyon 749 bine yükseltti. Şubat ayı başında SPK onay verdi pay satışına. Hazırlıklar başladıktan sonra hemen hemen her gün aynı miktarda hissede satış başladı.

12 Şubat’ta 570 bin adet,

15 Şubat’ta 574 bin adet,

16 Şubat’ta 574 bin adet,

18 Şubat’ta 574  bin adet,

19 Şubat’ta 574 bin adet,

22 Şubat’ta 574 bin adet,

23 Şubat’ta 574 bin adet.

ŞİRKETTEKİ PAYI YÜZDE 51’DEN YÜZDE 36’YA GERİLEYECEK

Bugün de aynı miktarda satış yapılırsa Eda Özilhan’ın satış kotası dolmuş olacak! Şirketteki yüzde 51 olan payı da yüzde 36 seviyesine gerilemiş olacak.

Patronun hisse satışı hazırlığında olduğu bir şirkette hisseler neden 2 liradan 12 liraya yükselir? Eda Özilhan hisselerin neredeyse hepsini sattıktan sonra tabanlar serisi başlar. Dün olduğu gibi hisse bugün de taban seviyesini gördü, 8 liraya kadar düştü.

Borsa İstanbul güne negatif başladı