Manipülatörü elektrik çarptı

Mali olarak zorda olduğu söylenen ve eskiden yaptığı fiyat hareketleri için borsaya dönen manipülatör ‘brüt takas’a takıldı...

BORSAGUNDEM.COM –  KULİS HABER

Vestel hisselerindeki sert yükselişi fırsata çevirmek isteyen manipülatörün brüt takas uygulamasına takıldığı öne sürüldü. 1.20 lira sınırından 2.40 liraya kadar hızlı bir yükseliş gösteren hissede olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin devam etmesi nedeniyle Borsa İstanbul Otomatik Seans Durdurma Sistemi tarafından hissede işlemler 3. kez durduruldu. Piyasaların açık, düzenli ve dürüst çalışmasını sağlamak üzere söz konusu payda tedbir olarak; ikinci durdurmanın gerçekleştiği günü (15/10/2014 ) takip eden iş gününde gerçekleştirilen işlemlerden başlamak üzere 15 takvim günü süreyle brüt takas uygulamasına geçildi.
Bugün yeniden işleme kapatılan hisselerde işlemler ilk seansın başında saat 14.15-14.30 arasında durduruldu.

MANİPÜLATÖRÜN ZOR GÜNLERİ

Bu karar manipülatörler cephesinde büyük tepki toplarken yatırımcılar cephesinde takdirle karşılandı. Kısa vadede hisseyi hızla yukarı taşıyarak küçük yatırımcıları çarpmayı planlayan manipülatörün karşılıklı işlemlerle hisseyi hızla  yukarı taşıdığı, alınan tedbir kararlarıyla ortaya çıktı. Son dönemde el attığı bütün şirketleri batma noktasına getiren manipülatörün mali anlamda zor günler yaşadığı bu yüzden de eskiden yaptığı fiyat hareketlerine yeniden döndüğü söyleniyor. Son dönemde uygulanan brüt takas uygulamasını hesap edemeyen manipülatörün Zorlu Enerji ile yatırımcıları çarpmak isterken fena çarpıldığı söyleniyor.
Tefecilere olan yüksek miktarda borcunu kapatmakta zorlanan manipülatörün son çare olarak bu yöntemlere başvurduğu da borsa kulislerinde konuşuluyor.