Malum manipülatör iş başında

Deniz GYO hisselerinde yaşanan sert fiyat hareketleri zirveye ulaştı

Deniz GYO hisselerinde yaşanan sert fiyat hareketleri zirveye ulaştı. Artık manipülasyon denecek boyutta yapılan işlemler yatırımcıyı canından bezdirdi. 
Yüzde 8,62 gibi düşük bir halka açıklık oranıyla borsada işlem gören şirketin, dolaşımda bulunan 4,3 milyon lot hissesinden 2 milyonunu ele geçiren malum manipülatör, operasyona hız kesmeden devam ediyor. 18/06/2014 tarihinde 1,90 TL’den başlayan sert yükseliş kısa sürede 3,12 TL’ye ulaşmış, yüzde 55’e varan prim sonrası şirketten ise herhangi bir özel durum açıklaması yapılmamıştı.

Borsagundem.com’un ‘’İşte manipülasyon böyle yapılır’’ başlığıyla duyurduğu hisse operasyonunda halka açık kısmının yüzde 50’sini alan manipülatörün mal çıkmaya çalıştığı kamuoyuna duyurulmuştu. Deniz GYO’nun Pupa Gayrimenkul’le birleşmesini kullanarak hissede operasyona devam eden malum manipülatörün son 2 günlük işlemleri ise yatırımcı ve piyasa çevrelerinde ‘’göz göre göre manipülasyon’’ olarak yorumlandı.  04/07/2014 (Cuma günü) tarihinde 2,41 TL’den kapanan Deniz GYO hisse sırası hafta başında  2,39 TL ile 2,83 TL aralığında hareket etmiş ve hisse aynı gün içinde yüzde 17 yükselip tekrar 2,41 TL’ye düşmüştü.  08/07/2014 (dün) tarihinde yani bir gün sonra ise hisse de yine sert dalgalanma yaşandı ve 2,12 TL ile 2,46 TL aralığında hareket ettikten sonra yüzde 10,37 kayıpla kapandı. Hissenin işlem hacminde ise yine patlama oldu.

Manipülatörün işlem yaptığı kurumlardaki farklı hesaplarından karşılıklı işlemler yaparak hissede hareketlilik yaratmaya çalıştığı borsa çevrelerinde, göstere göstere yapılan kendinden kendine işlemler olarak yorumlanıyor. Son üç günde Renaissance Capital'den virmanlı satış yapılmış. Yapılan bu işlemlerle alıcı çekmeye çalışan manipülatörün, tahtanın sığ olmasından dolayı belli aracı kurumları kullandığı öne sürülüyor.

Şirketin takas verileri ile aracı kurum dağılımlarının gösterildiği tablolar aşağıda.


Son üç günde yapılan işlemlere ait aracı kurum dağılımları tablosu. Renaissance Capital'den virmanlı satış yapılmış:



Deniz GYO'da yapılan işlemlerin grafiklere yansımış hali ise şöyle: