Malum manipülatör DYO’da

Hisse senetlerinde yaptığı sert fiyat hareketleriyle binlerce yatırımcıyı mağdur eden malum manipülatörün DYO hisselerinde olduğu söyleniyor

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

İki ay içerisinde 1.5 lira seviyesinden 4.5 liraya kadar tırmanan DYO Boya hisselerindeki yükselişin perde arkasında malum manipülatörün olduğu söyleniyor. Borsada binlerce kişinin canına yakan, daha sonra da batma noktasına gelen ve zor günler geçiren manipülatörün yeni bir vurgun yapmak amacıyla hisseyi yukarı taşıdığı öne sürülüyor.

DEFTER DEĞERİ 1.36 LİRA

Defter değeri 1.36 lira olan hisseyi 4.5 lira sınırına kadar taşıyan manipülatörün hisseyi pazarlamak için şirketin açıkladığı yüksek kârı kullandığı iddia ediliyor. Kârını 5 milyon liradan 25.6 milyon liraya yükselten şirketin ise 109 milyon lira geçmiş yıl zararı bulunuyor.

Şirketin, 31 Aralık 2015 tarihinde 342 milyon lira olan toplam kısa vadeli yükümlülükleri, 30 Haziran 2016 tarihinde 644 milyon liraya yükselmiş durumda. Toplam yükümlülükler ise aynı dönemlerde 576 milyon liradan 871 milyon liraya ulaşmış. 135 milyon lira özsermayeye sahip olan şirketin piyasa değeri 415 milyon liraya yükselmiş durumda.

İŞLEMLERİ YURT DIŞINDAN YAPIYOR

Manipülatörün peşine düşen mafya ve alacaklılardan kurtulmak için işlemleri Londra’dan yaptığı söyleniyor. Yurt dışından yaptığı işlemleri de yabancı kurumların takasına aktardığı öne sürülüyor. Kütahya Porselen hisselerinde de benzer işlemlerin yapıldığı iddiası da borsa kulislerinde kulaktan kulağa dolaşıyor.

YATIRIMCILARA DİKKATLİ OLUN UYARISI

Elini sürdüğü hisseler ya Yakın İzleme Pazarı’na (Gözaltı Pazarı) atılan ya da borsadan çıkarılan manipülatörün söz konusu hisselerde de binlerce yatırımcıyı mağdur edebileceği söyleniyor. Uzmanlar fiyatı iki ayda yüzde 200 artan şirket hisselerine karşı yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor.