Makine Takım'da Ankara havası

1.4 liradan 3 lira sınırına fırlayan Makine Takım hisselerinde Ankaralı Yücel kardeşlerin operasyon yaptığı ileri sürülüyor...

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Makine Takım hisselerinde son dönemde artan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri devam ediyor. Sık sık devre kesici uygulamasına maruz kalan hisse kısa sürede 1.4 lira seviyesinden 3 lira sınırına ulaştı. 200 milyon lira ödenmiş sermayeye sahip olan şirketin özsermayesi eksi 33 milyon lira. Hisselerdeki hızlı yükseliş nedeniyle şirketin piyasa değeri 578 milyon liraya ulaşmış durumda. Hisseyle ilgili en önemli beklenti Gebze’deki arsa satışıydı. O da gerçekleşti.
Makine Takım Yönetim Kurulu’nun 17 Kasım 2016 tarih ve 16 sayılı kararıyla arsanın satışı için ihaleye çıkıldı. Şirketin mülkiyetindeki arsa ve üzerinde yer alan binalar 29.11.2016 tarihinde Sun Doğal Gıda Ambalaj Sanayi A.Ş.'ye 93.081.000-TL'ye satıldı. Taşınmaz satışından elde edilecek para şirketin özsermayesini artıya geçirebilir ancak son dönemde yaşanan fiyat hareketlerini desteklemiyor.

ANKARALI KARDEŞLER İŞ BAŞINDA

Borsa kulislerinde hissedeki yükselişin perde arkasında Ankaralı Yücel kardeşlerin olduğu iddiası konuşuluyor. Vakıf Finansal Kiralama hisselerinde de benzer işlemler yaptıkları ileri sürülen Yücel kardeşlerin işlem yaptığı iddia edilen hisselerde sert yükseliş ve düşüşler yaşanıyor.

GÖZDE 0.01 LİRADAN ALDI

Bu arada Transtürk Holding, bankalara olan borçları nedeniyle darboğazda olan Makina Takım’ı 2012 yılında satmıştı. Transtürk Holding, Makina Takım’ın yüzde 30.59’unu hisse başına 0.01 liradan Gözde Girişim Sermayesi’ne devretmişti. Daha sonra Gözde Girişim’in payı yüzde 60’a yükseldi. Şirketin yüzde 40’ı da halka açık konumda.