Mahkeme karar verdi! MHP kongresi yapılacak

MHP'li muhaliflerin itirazı kabul edildi, MHP kongresi 15 Mayıs'ta yapılacak

Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin MHP Kurultayı için almış olduğu "Çağrı heyetince MHP'ye yapılan olağanüstü kongre çağrısının tedbiren durdurulması" kararının ardından Ankara 2. İcra Hakimliği MHP'li muhaliflerin olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti. MHP'li muhaliflerin bu kararın ardından 15 Mayıs 2016 tarihinde olağanüstüsü kurultayı toplaması bekleniyor. Bu kararın ardından ise Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut ve Hukuk Heyeti, bugün saat 17.15'de 'Mahkeme süreci'ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, "Hukuk içerisinde mücadelemizi sürdürme kararı almıştık. Biz de müracaatlarımızın neticesini bekliyorduk. Başvurularımızdan netice çıkmasaydı Yargıtay'ın kararını bekleyecektik. Pazar günü kurultay yapılması önünde engel kalmamış oldu. Herhangi bir engel kalmadı" dedi.

MHP'li muhaliflerden ilk açıklama


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut ve Hukuk Heyeti, bugün saat 17.15'de 'Mahkeme süreci'ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Gemerek mahkemesi aldığı yeni kongre kararında, "MHP kongresi pazar günü toplanamaz" denildi.