Macron'dan Türkiye açıklaması: Türkler sadece...

Fransa Cumhurbaşkanı Macron "Türkler sadece eyleme dönüşen sözlere saygı duyar. Eğer eyleme dönüşmeyecek şeyler söylerseniz....Fransa'nın bu yaz yaptığı önemliydi. Bu bir kırmızı çizgi politikasıydı. Suriye'de bunu yaptım" dedi

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Doğu Akdeniz krizi üzerinde Atina'yla diyalog geliştirilmemesi halinde Ankara'ya yönelik yeni yaptırımlar uygulanabileceğini söylerken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron daha sert ifadeler kullandı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türklerin sadece eyleme dönüşen sözlere saygı duyduğunu öne sürerek, "Bu yaz Suriye'de Fransa'nın yaptığı kırmızı çizgi politikası önemliydi" dedi. Fransız Cumhurbaşkanı, "Akdeniz egemenliği konusunda, edilen sözler ve eylemlerde tutarlı olmalıyım. Size Türklerin sadece buna saygı duyduğunu söyleyebilirim. Eğer eyleme dönüşmeyecek şeyler söylerseniz....Fransa'nın bu yaz yaptığı önemliydi. Bu bir kırmızı çizgi politikasıydı. Suriye'de bunu yaptım" diye konuştu.

Erdoğan, Jens Stoltenberg ile Doğu Akdeniz'i görüştü

Türkiye AB'ye rest çekti