Latek’ten detay verilmeyen açıklama

Borsa Gündem'in manşetinin ardından Latek Holding’den yapılan açıklamada ‘Süreç devam ediyor’ dendi. Ötelemenin detayına ise yer verilmedi

BORSAGUNDEM.COM
1.2 milyar TL gibi rekor bir sermayeyle birleşme sürecine giren Genpower, birleşme yol haritasındaki ilk taahhüdünü yerine getirmezken, Latek Holding satış sözleşmesine göre, 15 Ekim 2013’te eski ortağa devredilmesi gereken hisselerin halen devredilmemesi, karşılığında 21.4 milyon TL’nin şirket satış rakamından düşülmemesi ve 8 günlük ötelemeyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması yatırımcıların merakına yol açtı.
Borsa Gündem’in ötelemenin nedenlerini soran yatırımcıların bu tepkisini haber yapmasının ardından Latek Holding’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir açıklama gönderildi. Ancak bu ‘zoraki’ havası taşıyan açıklamada da ötelemenin gerekçeleri, varsa taahhütnamedeki değişiklikler, taahhütlerin neden işleme konulmadığına dair hiçbir bilgiye yer verilmedi, yatırımcıyı aydınlatacak detaylar yazılmadı.
İşte Latek Holding’den KAP’a gönderilen açıklama:
“20.08.2013 tarihinde kamuya duyurulan ve yine aynı tarihte kamuya açıklanan “Birleşme Yol Haritası”nın 3’üncü maddesinde Şirketimiz iştiraklerinin en geç 15 Ekim 2013 tarihine kadar Levent Erdoğan’a devredilmesi öngörülmüştür. Bahsi geçen iştirak devirlerine ilişkin süreç, ilgili tarafların karşılıklı mutabakatı çerçevesinde hali hazırda devam etmekte olup, en kısa zamanda sonuçlandırılacak ve süreç tamamlandığında durum kamuoyuna açıklanacaktır.”