Kütahya Porselen hisselerinde film koptu, sert satışlar başladı

Olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine sahne olan, 3 ayda 5 liradan 50 liraya çıkan hissede pozisyon alan ekibin satışa geçtiği konuşuluyor.

BORSAGUNDEM.COM - KULİS HABER

Kütahya Porselen hisseleri 3 ayda 5 liradan 50 liraya yükseldi. Satış başladı. Sert hareketler karşısında uzmanlar ‘risk’ için uyardı. Borsa İstanbul da hissede 3 yatırımcıya 3 ay süreyle tedbir getirdi.

Üst üste gelen önlem ve tedbirlere rağmen Kütahya Porselen hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri devam etti. Ancak dün tavan seviyesine kadar çıkan hissede filmin koptuğu ve hissede pozisyon alan ekibin satışa geçtiği ileri sürüldü. Geçtiğimiz günlerde hesaplarına yasak gelen Reyhan Taşkın daha önce sermaye piyasalarında çok sayıda işlem yapılan bir isim. Bir süredir kulislerde “Hissede alım yapanlara belli bir fiyatın üzeri elden veriliyor” şeklinde iddialar sesli olarak dile getiriliyordu. Hissede pozisyon alanların bugün satışa geçmesiyle hisseler yüzde 10’a yakın değer kaybederek taban seviyesine geriledi. Dün 52.70’e kadar yükselen hisseler bugün ikinci yarıda 46.20’ye kadar düştü. Hisselerin 5 lira seviyesinden 50 liraya kadar çıkmasını büyük risk olarak gösteren uzmanlar fiyat kazanç oranı 60 sınırına ulaşan hisse için yatırımcıların dikkatli olmasını öneriyor.

BORSA İSTANBUL’DAN KÜTAHYAS PORSELEN'DE 3 YATIRIMCIYA TEDBİR KARARI

Reyhan Göksun Taşkın’ın da aralarında olduğu 3 yatırımcıya bugün Borsa İstanbul tarafından tedbir getirildi. Borsadaki işlemleriyle bilinen ve yaklaşık 2 ay önce KUTPO'yla anılan Abdullah Taşkın’ın eşi Reyhan Göksun Taşkın, Fatih Selim Yiğit ve Kutay İnan isimlerine yer verilen açıklamada, “Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. (KUTPO)  paylarının piyasasında Yönerge'nin 6. maddesinde  belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcılar hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 17/07/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle  Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı, Brüt Takas ve İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması önleyici tedbirleri uygulanacaktır” denildi.

Kütahya Porselen operasyonuna Borsa İstanbul el koydu

Sosyal medyadan hisse pazarlıyorlar