Kurumsal yatırımcılar Bitcoin alıyor

Birçok kripto varlığın marjinal kazançlar kaydetmesiyle birlikte büyük çöküş yaşayan Bitcoin yeniden toparlanıyor


BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında sert fiyat hareketleri yaşanıyor. Geçen yıl kasım ayında 3 trilyon doların üzerine çıkan kripto para piyasalarının değeri 1.3 trilyon dolara kadar geriledi. Kayıp oranı yüzde 56’ya ulaştı.

Terra çöküşü sırasında Luna Guard Vakfı’nın Gemini ve Binance'e yaklaşık 80.000 BTC göndermesi kripto para piyasalarında büyük çöküşe neden oldu. Hafta sonu nefes alan piyasalarda kurumsal yatırımcıların yeniden alıma geçtiği gözlemleniyor.

SERT DÜŞÜŞ ALIM FIRSATI OLARAK KULLANILIYOR

Özellikle son iki hafta içerisinde yüzde 25’e yakın kayıplar yatırımcılar cephesinde ilginin azalmasına neden olmuştu. Ancak son gelişmelere bakıldığında bu seviyelerden dönüşün başladığı görülebiliyor. Keskin piyasa düşüşleri bazı yatırımcılar için fırsat anlamına da gelebiliyor.

CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju'ya göre kurumsal yatırımcılar şu anda piyasa yapıcılar aracılığıyla BTC satın alıyor.

Zincir içi analizler, Gemini borsasını kullanan piyasa yapıcıların 7-10 Mayıs tarihleri arasında Binance'e yaklaşık 84.000 BTC gönderdi. Bu rakam tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Ki Young Ju'ya, Binance'den en büyük BTC girişlerine sahip olması nedeniyle satış baskısının çoğunluğunun Coinbase'den geldiğinin de altını çizdi.

UZUN VADEDE YÖN HALA AŞAĞI

CoinGecko'ya göre de toplam piyasa değeri %2,8 artarak 1,36 trilyon dolara ulaştığından, son 24 saat içinde çoğu kripto varlığı için marjinal bir kazanç oldu. Uzmanlar bununla birlikte, sarsıntının henüz bitmemiş olabileceğine işaret ederek uzun vadeli eğilimin hala aşağı olduğunu belirtiyor.

Toplam piyasa değeri şu anda Kasım'daki 3 trilyon dolarlık zirvesinden %56 aşağıda, bu nedenle nihai bir kapitülasyon fitili ve daha uzun bir konsolidasyon dönemi hala kartlarda olabilir.

Bitcoin kritik eşikte

 

Bitcoin için 27 bin 800 dolar uyarısı

 

Bitcoin'i dipten almak riskli mi?