E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin için 27 bin 800 dolar uyarısı---

Bitcoin için 27 bin 800 dolar uyarısı

Bitcoin için 27 bin 800 dolar uyarısı
14 Mayıs 2022 - 09:07 borsagundem.com

Bitcoin, son 16 ayın en düşük seviyesine geriledi. Geçen ay 120 dolar olan Luna'nın değeri sıfır oldu, yani piyasadan silindi. Gelişmeler kripto paraların güvenirliğini de yeniden sorgulanır hale getirdi

Kripto paralar son yılların en hareketli haftasını geçirdi. İşlem hacminde en üst sırada yer alan Bitcoin 16 ayın en düşük seviyesine inerken, ilk 10'da yer alan para birimlerinden Luna değerinin tamamını kaybetti.

7 HAFTADIR DÜŞÜYOR

Kripto paralarda art arda gerçekleşen düşüşler sonrası bir toparlanma çabası var. Bitcoin 25 bin dolara kadar indikten sonra yeniden 30 bin dolar sınırına çıktı. Sabah saatlerinde 30 bin doların hemen altında yatay bir seyir izliyor.

Bir toparlanma olsa da yine de kripto paralarda art arda 7 haftadır kayıp söz konusu. Bu da en uzun soluklu değer kaybı oldu.

Kripto piyasasında en son yaşananları değerlendiren İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan, "Stabil paraların ne kadar sağlam olduğu ve geride kalanlar ne kadar güvenilir. Bu hala önemli bir tartışma konusudur. Kolay kolay da cevabı verilmeyecek gibi geliyor bana. Biz tabi ki Luna ve ITF kodlu stabil parayı konusuyoruz ama kripto paralar Nasdaq ile koreleasyonu nedeniyle geri çekiliyordu. Bugün çok kuvvetli bir tepki olduğunu görüyoruz. Konu sadece Luna'nın yarattığı deprem değildi."

RİSKLERİ GERÇEK YAŞAMDA GÖRDÜK

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto paralardaki düşüş ile ilgili açıklama yaptı.

Yellen, "Son birkaç gün içinde, kripto paralar ile ilgili riskleri gerçek yaşamda gördük." dedi.
Ufuk Korcan ise Dünya’daki yazısında şu öngörülerde bulundu: “Bitcoin’in haftalık bazdaki grafiğinde 37 bin dolar seviyesinin altına inilmesi 21 Eylül 2020 haftasından başlayan yükseliş trendinin de altına gelinmesi anlamı taşıyor. Paritede yaşanan sert düşüşün ‘teknik anlamda’ açıklaması bu. Bunun yanında yine bu trend çizgisinin altında pandemi döneminin başlangıcında görülen 3 bin 900-4 bin dolarlı seviyelerden başlayan trend çizgisi var. Ve bu trendin destek noktası ise 27 bin 800 dolar seviyelerine denk geliyor. Şimdi BTC/USD paritesinin haftayı bu seviyenin altında tamamlayıp tamamlamadığı takip edilecek. Bu seviyenin altında yapılacak haftalık kapanışta 26 bin ve 22 bin Dolar seviyelerinde ara destek noktaları olmak üzere 20 bin dokar seviyesinin test edilme riski masada olacak. Paritede oluşan baskısının kısmen de olsa zayıflaması için ise tekrar 37 bin dolar seviyesinin üzerinde fiyatlanmanın oluşması görülmeli.”

Kripto para piyasasında sıkıntılar sürecek

 

S&P: Mevcut kripto düşüşü zamanlı bir uyarı

 

8 soruda tüm ayrıntılarıyla kripto krizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKUKUTİKU15 Mayıs 2022 17:36

    HA BİSTTE KAYBOLAN VE BATIRILAN ŞİRKETLER VE YOKOLAN SERMEYELER.... HA BİTCOİN FARK VAR MI İKİSİ ARASINDA SNAKİ..  BİR KERVN A 10 YILDIR ÇAĞRI YAPTIRAMAYAN BİSTTEN ATILAN ŞİRKETLERE BİSTE DÖNMELERİ İÇİN BASKI YAPAMAYAN BİST  MEVUAT SİSTEMİ YATIRIMCI KORUYOR MU YADA BATAN ŞİRKET HİSSELERİNE KARŞI YATIRIMCI KORUNUYOR MU SANKİ BOŞ İŞLER İNSAN SERMEYEYİ AKLIYLA DEĞERLENDİRMELİ VE TEDBİRLİ OLMALI  GERİSİ ŞANSTAN İBARET SANKİ..  NE BİST NE CRİPTO BUNALR AYTIRIMCIYA DEĞİL KASALARINA KASANDIRIR  ALIRKEN VE SATARKEN BUNU BİLİP TEDBİR ALMALI HER ZAMAN BANA GÖRE

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 12:30

    Ben şahsen dünyanın bu düzene uyum sağlamak zorunda kalacağını düşünüyorum. Binlerce altoin ise şüpheli. Her mütayit  İstanbul da zengin olmalı. Kimileri battı, kimileri kaçtı, kimi dolandırdı. Ama sonuç da bir şehir inşa edildi. İstanbul...  BTC de öyle. Her coin kazanamaz, herkes kazanır, her coin kazanır demek yanlıştır. Borsa içinde böyle imkb de bist 30 lardan 100 lere sonra  borsadan dışarı çıkanlarda oldu. Batanda oldu, küçük bir fabrika iken ülkenin en iyi noktalarına kadar gelenlerde oldu. Hayat böyle bişe. Yatırımlar risk edilir. Sepet riski dağıtır. 

  • Fadıl14 Mayıs 2022 12:43

    Jetcoin coinlerin şahıdr jupiterden arsa uzaylılarla teknoloji transferi gibi işler dayanak noktasıdır

  • 🏌️‍♂️14 Mayıs 2022 11:22

    Borsada kaybolan milletin canını yakan hisseleri unutmamak gerek.İş bağlantısı yaptını kapla bildirip yüzde 10 çakan hisseleri az görmedik

  • baran14 Mayıs 2022 21:06

    İyi de hemşerim kafa mı bu şimdi?  Ne olduğunu kimlerin kontrol ettiğini dahi bilmiyorsun!  Adı sanı ismi cismi ne işe yaradığı belirsiz!  Sadece artacak mantığı ile  nasıl bir cesaret ile nasıl bir akıl ile nispet yapıyorsun?   

  • Kumarcılar14 Mayıs 2022 11:07

    10 cente düşer inşAllah.

  • mucit kamil14 Mayıs 2022 11:05

    Bir şirketin hissesine yatırım yaparsanız bir karşılığı vardır,ucuz ya da pahalı,,bitcoinin karşılığı nedir bilen var mı? Kime sorsam kem küm etti,mantıklı bir cevap alamadım.Bu yüzden boş hayallere kapılmayın,çarpılırsınız.

  • hasan14 Mayıs 2022 11:02

    Soros 25 dolar bile vermem demiş.27500 dolar bitcoin neyin karşılığı belli değil,,,,,,ha matbaada karşılıksız dolar basmışsın,ha kripto para,,bunu çıkaranlar vurgunu vurup,milletin eline verdi çoktan.

  • Halil14 Mayıs 2022 09:30

    Luna yı görün ve kriptoyu bırakıp ereğli demir çelik alın