Küresel piyasalar ABD imalat verisi sonrasında karışık seyretti

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri, ABD'de zayıf gelen imalat sektörü göstergesinin ardından karışık bir seyir izledi

Asya hisse senetleri, hayal kırıklığına uğratan ABD imalat verisinin küresel ekonomik büyüme endişelerini yeniden canlandırmasıyla Çarşamba günkü düşük hacimli işlemlerde karışık bir seyir izledi. Yuan beklenenden güçlü günlük fiksing sonrasında yükseldi.

Japonya hisselerinin çoğu Avustralya hisseleriyle birlikte düştü. Çin hisseleri Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan hisseleriyle tırmandı. S&P 500 Endeks vadeli kontratları, ABD hisselerinin önceki seansta çekilmesi ve tahvillerin yükselmesi sonrasında ABD Hazine tahvilleriyle birlikte yükseldi. Dolar fazla değişmedi. Avustralya Doları büyüme verisinin tahminleri karşılamasının ardından tırmandı.

ISM'nin ABD imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Ağustos'ta 50'in altına düşerek sektörde daralmayı işaret etti. Küresel çaptaki zayıf imalat verileri serisine eklenen ABD PMI, traderların Fed'den bu yıl gelebilecek sert faiz indirimi beklentilerine neden oluyor.

MUFG Securities Americas Inc. ABD tahvil strateji birimi direktörü John Herrmann, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “İmalat ve sermaye harcamalarında küresel bir yavaşlama var ve biz daha fazla zayıflama bekliyoruz. Ticaret müzakereleri ABD'de gelecek yılki seçime kadar bir yere gitmeyecek.” dedi.

Yatırımcılar Çin – ABD görüşmelerinde gün kararlaştırılmasına ilişkin gelecek haberlere odaklanmış durumda. Çinli ve ABD'li yetkililer, Washington'ın Pekin'in hafta sonu devreye giren vergileri erteleme talebini reddetmesinin ardından ticaret görüşmelerinde bir sonraki adım konusunda uzlaşmakta zorluk çekiyor.

Hisse senetleri

Japonya'da Topix Endeksi Tokyo saatiyle 13:30'da yüzde 0.3 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 1.2 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.4 arttı. Dayanak endeks Salı günü yüzde 0.7 geriledi.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.5 arttı.

Döviz

Yen dolar karşısında 105.98'de yatay seyretti.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.1 yükselerek 7.1701'den işlem gördü.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Euro/Dolar  paritesi 1.0975'ten alıcı buldu.
Sterlin/dolar yüzde 0.2 yükselişle 1.2103'e tırmandı.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan artarak yüzde 1.47 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.92'ye geriledi.

Emtia

WTI petrolü yüzde 0.4 yükselerek varili 54.15 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.3 değer kaybederek ons başına 1,542.92 dolara indi.