Kulüplerin borçları yapılandırılıyor, fatura vatandaşa kesiliyor

Milyonlarca kişi işsiz milyonlarca insan asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Milyonları yabancı futbolculara dağıtan kulüplerin borcu yapılandırılıyor...

Avrupa’da silinen Türk futbolu, taraftarıyla son günlerde milli takım sayesinde barıştı.  Euro 2020’ye iyi bir seçim, güzel bir oyun ve tartışılmaz skorlarla alınan vize, hayal kırıklıklarını bir nebze olsun unutturdu.

Ama kulüpler öyle mi? Adları ‘büyük’ olsa da manzara ortada. 

Bütçeyi aşan harcamalar, dökülen oyuncular, milyonlar karşılığı transfer edilip sakat çıkan yıldızlar, formayı gönülsüz giyen futbolcular ve alınan kötü sonuçlar…

Hepsi de ‘kalp’ kıran sebepler. Hatta ‘kriz’ bile getirebilirler.

İnsanda ne futbol zevki bırakıyorlar, ne de heyecan.

Düne kadar, tribünleri doldurmak için hafta sonunu bekleyen ‘can’ların eli, bugün, evindeki TV’yi bile açmaya gitmiyor neredeyse.

Türk kulüplerinden rekor transfer ücreti alırken ‘zafer’ işaretiyle poz verip, buna karşılık Avrupa kupalarında sadece ‘fotoğraf’ çektiren, hiçbir başarı sergileyemeyen futbolcular, trilyonluk arabalarla geziyor, geceden sabaha çapkınlık turları atıyor. Onlar gününü gün ederken fatura ise Türk halkına kesiliyor.

Üstelik borsada bir sağa bir sola sallanan kulüp hisseleri de, an geliyor, yatırımcıları çileden çıkarıyor.

Evet, çuvalla TL, dolar, euro onlara, üzüntü, acı, keder başkalarına…

Yakışıyor mu? Hayır!

Milyonlarca kişi işsizlik furyasında debelenip, milyonlarca insan asgari ücretle geçinmeye çalışırken, milyonları yabancı futbolculara dağıtan kulüplerin borçları yapılandırılıyor.

Lüzumsuz, hoyratça harcamaların sonucu, bu borç kangreninin neşteri bu mu olmalı?

Aylarca, yıllarca, “transfer politikanızı düzeltin, aşağıdan genç oyuncu yetiştirip ligi güzelleştirin, borç batağına düşmeden sahaya inin” uyarılarına kulak tıkayan kulüpler için…

7 milyarlık borç yapılandırılıyor.

İnsanlar nefessiz kalırken, bazıları nefes alıyor. Oh ne rahat!

Hatırlayalım, yaz transferini 51 futbolcu ile kapatan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ‘cömertlikte sınır tanımazken, yüklü miktarda borçlar daha da şişmiş, büyükler için konuşulan toplam borç rakamı 10 milyarı geçmişti.

Şimdi geri ödemesiz günler, uygun vadeler devreye giriyor…

‘Büyük’ borçlar için…

Ee, artık biraz daha rahat yan gelip yatabilirler…

Nasıl olsa cebinden ödeyen milyonlar var…

Futbol kulüplerinin borcuna dev yapılandırma!

Yapılandırma haberi 4 büyüklerin hisselerine yaradı!