Kritik dönemde patronlara büyük görev

Türkiye ağlıyor. Depremin vurduğu 10 ilde, yıkıntılarda mucize hayatlar arıyor. Piyasalar, yatırımcılar da bu sarsıntının içinde. Gözler, hissesine sahip çıkacak patronlarda. Türkiye’nin yarınları adına verecekleri geri alım kararında.

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL

Türkiye büyük bir acıyla sarsıldı. Evler yıkıldı ama ülke ayakta. 85 milyon 'tek yürek’ olmuş, depremin vurduğu bölgeye koşmuş, yara sarıyor. Tüm dünya büyük acının yanında. Kahramanmaraş merkezli deprem 17 ili,  üç kıtayı salladı. 10 ilde ağır hasara yol açtı. 13, 5 milyon insanımızı etkiledi. Binlerce vatandaşımız enkaz altında. Her dakika bir kentten kurtuluş haberleri, mucize görüntüleri geliyor ama bir yandan da bilanço ağırlaşıyor.

Devlet, kurumlar, asker, AFAD, sivil toplum örgütleri, ekonomi birlikleri, belediyeler, halk, gönüllüler teyakkuz halinde, deprem bölgesine yardım yağdırıyor, gerekirse elleriyle enkaz kazıyor.   

Yüzyılın afeti, son bir asrın en büyük felaketini yaşayan Türkiye, Edirne’den Kars’a bu yıkımın izlerini  silmek, ölümle pençeleşen insanları hayata döndürmek için mücadele verirken, Hükümet bölgede OHAL ilan ederken, yatırım dünyası aynı birliği, beraberliği, özveriyi, hassasiyeti ve Türkiye sevdasına verilen değeri piyasalarda da görmek istiyor.

HALKA AÇIK ŞİRKETLERDEN BEKLENEN KARAR

İşte şimdi tam zamanı. Bu felaketten borsayı,yatırımcıları, Türk ekonomisini yüz akıyla çıkarmanın önemli bir yolu da halka açık şirketlerin atacağı adımlarda. Patronların vereceği kritik kararda.

Lokomotif şirketler ucuz, yatırımcılar büyük düşüşler karşısında tepki gösterirken... Sermaye Piyasaları otoriteleri tedbirler alıyor. SPK, Merkez Bankası, BDDK, TBB deprem kararları açıklıyor. Borsa İstanbul’da iki gündür gün içinde kayıplar artarken, (bugün) devre kesici uygulanıyor. Ancak piyasalar, yatırım dünyası endeksi diri tutacak, bu zorlu zamanlarda borsayı kuvvetlendirecek hareketi asıl önemli bir adresten bekliyor. Kimlerden? Patronlardan...

Kulislerde konuşulan, ekonomi çevrelerinde dile getirilen, herkesin beklediği ‘çok güzel hareketler bunlar’ dedirtecek atak ise çok açık: Bu acı günlerde meydanı fırsatçılara, aç gözlülere, provakatörlere bırakmamak için, Borsada şirketlerin kendi hisselerine sahip çıkmaları. Patronların panik havası geçene kadar geri alım yapmaları.

PATRONLAR "TÜRKİYE İÇİN BEN DE VARIM" DİYECEK Mİ?

Deprem için ele ele veren, omuz omuza dayanışma gösteren 85 milyonluk seferberlikte ‘ben de varım’ diyecek, ‘göze girecek’, ülkenin bu hassasiyetine tüm kalbiyle ortak olacak patronlar, 'geri alım' yapacak şirketler bilmeli ki büyük bir alkışı hak edecek. Ve yarın, acılarını dindirmiş Türkiye, bu sevdalı kararı unutmayacak. Yatırımcısı da girişimcisi de güvenle, ileri görüşle o şirketlerin, o patronların yanında yer alacak.  

Şimdi tüm gözler, KAP’a yollanacak bu duyurularda olacak. Son söz elini taşın altına koyacak patronlarda...

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı

SPK'dan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yeni ilke kararları

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesinde OHAL ilan edildi