Kripto para borsası Bitay battı mı?

Hiçbir denetim ve kural sahip olmayan kripto para platformları zor günler geçiriyor. Kulislerde Bitay kripto para borsasının da para ödemekte zorlandığı konuşuluyor

Yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur ederek milyonlarca dolarla Arnavutluk’a kaçan Kripto para borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’den sonra Vebitcoin de faaliyetlerine ara verdi.

Muğla merkezli kripto para işlem platformu Vebitcoin'in kendi sitesinden faaliyetlerini durdurduğunu açıklamasından sonra şirketin CEO'su İlker Baş gözaltına alındı. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre, Bitay isimli kripto para borsasında yatırımcımlar paralarını çekemediklerini iddia ediliyor. Twitter üzerinden gündeme getirilen iddiaların ardından açıklama yapan Bitay CEO’su Niyazi Yılmaz ise iddialara yanıt verdi. Yılmaz, “Ziraat Bankası ve Fiba Banka’da hesabı olan havaleler bu saatte de devam ediyor. Diğer bankada hesabı olanlara pazartesi sabahı ne kadar isterlerse anında para yatıracağız” dedi.
Şimdi herkes, 'Bitay battı mı?' Kripto para borsası Bitay'ın sahibi kim? şeklinde sorulara yantı arıyor.

Bu arada son yaşanan olaylardan sonra birçok yatırımcının parasını çekmeye başladığı ve mali yapısı kötü olan ve müşteri paralarını farkla alanlara aktaran kurumların sıkıntı yaşadığı biliniyor.
 

Thodex ve Vebitcoin mağdurları ne yapmalı?

 

Kripto Faruk'un babası konuştu

 

Saffet Sancaklı'dan Thodex açıklaması