Kervansaray ve Zeynep Tümer’den ikinci dava

Borsa Gündem, Şirket ve ana hissedarının SPK kararı aleyhine açtığı ve KAP’ta yayınlanmayan ikinci davanın belgelerine ulaştı

MURAT DEMİRBAĞ-BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL

Kervansaray Yatırım Holding ve Şirket ana hissedarı Zeynep Tümer’in SPK’nın ‘çağrı yapın’ uyarısına karşın açtığı davayı kaybettiğini, ilk kez belgesiyle ortaya çıkaran Borsa Gündem, bu kez de Şirket’in ve Tümer’in kaybedilen davayla ilgili olarak yeniden mahkemeye yaptığı başvurunun belgesine ulaştı.

09.04.2014 tarihinde, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’na sunulmak üzere Ankara 9. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na verilen 35 sayfalık dilekçede, “Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin 14.03.2014 gün ve E:2014-205 sayılı yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin kararının kaldırılarak, haksız ve hukuka aykırı olan dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesi talebidir” denildi.

SPK’nın yaptığı uyarı çerçevesinde, “mağduruz” diyen, yatırımcısını rahatlatacak çağrı kararını uygulamak yerine ‘dava’ yolunu seçen Kervansaray’ın yaptığı bu ikinci başvuruda, işin KAP tarafı da çok dikkat çekti.

Gözlerden kaçmayan ayrıntıya göre; Ankara İdare Mahkemesi’nin 14.03.2014 tarihinde verdiği ‘istemin reddi’ kararıyla ilgili belgeyi ele geçiren Borsagundem.com, bu haberi 27.03.2014’te manşetten yayınladı. Buna karşılık davacılar Kervansaray Yatırım Holding ve Zeynep Tümer, mahkemenin ‘ret’ kararını 09.04.2014’te KAP’ta duyurdu. Ancak iş burada bitmedi. Kervansaray Yatırım Holding ve ana hissedar Zeynep Tümer’in KAP’ta bu açıklamayı yayınladıktan sonra Ankara’da ikinci bir dava için mahkemeye dilekçe verdiği ortaya çıktı. Borsagundem.com’un ele geçirdiği ve Kervansaray yatırımcısını da çok ilgilendiren bu dilekçeyle ilgili detayın Şirket ve Zeynep Tümer tarafından KAP’ta paylaşılmaması kafalarda soru işaretleri yarattı.

KERVANSARAY’DAN AÇIKLAMA
Haberimiz üzerine Kervansaray Yatırım Holding’ten KAP’a yapılan açıklamada, borsagundem.com’un ele geçirdiği dilekçenin ‘dava’ için değil ‘itiraz’ için olduğu belirtildi. Açıklamada, dilekçe hakkında, “Şirketimiz ve Zeynep Tümer tarafından Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı'na sunulan Yürütmeyi Durdurma Talebimizin Reddine Dair İtirazlarımızı içermektedir” denildi. Dava açılmadığı belirtilen açıklamada, “Anılan yürütmenin durdurulması talebinin reddine ilişkin karara karşı 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanundan kaynaklanan itiraz hakkımızın saklı olduğu 09.04.2014 tarihli özel durum açıklamamızda duyurulmuştu” denirken,  itirazın işleme konduğunun KAP’ta niçin duyurulmadığı yönünde herhangi bir ifadeye ise yer verilmedi.
 
İŞTE BORSA GÜNDEM’İN ELE GEÇİRDİĞİ O BELGE