Kapanan metal fabrikaları için çözüm arayışı

Eurometaux, Avrupa Birliği'nin bölgedeki metal üretim tesislerinin kalıcı olarak kapanmasını önlemek için bölgedeki enerji maliyetlerini düşürmesi gerektiğini bildirdi.

Sanayi örgütü Eurometaux, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e yazdığı bir mektupta, AB alüminyum ve çinko üretim kapasitesinin yaklaşık % 50'sinin halen enerji krizi nedeniyle kapanmaya zorlandığını bildirdi.

AB bakanları, Rusya'nın bloğa gaz dağıtımını durdurmasının ardından Avrupa endüstrisini etkileyen gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışa yanıt verecek acil önlemleri görüşmek üzere 9 Eylül'de bir araya gelecek.

Eurometaux, AB'nin AB ülkelerinin mücadele eden şirketlere sunabileceği yardım için 50 milyon euro eşiğini yükseltmesini, elektrik ve gaz üzerindeki vergileri ve ek ücretleri sınırlayarak destek sağlamasını ve enerji yoğun endüstriler için acil bir AB yardım fonu oluşturmasını istiyor.

Enerji krizinin ""Enerji krizi Avrupa'nın metal ergitme tesislerinin geleceği için varoluşsal bir tehdit" olduğunu vurguladı.

Mektubun 40 Avrupalı şirketin CEO'su tarafından imzalandığını belirterek, "AB ve üye devlet liderlerini stratejik elektrik yoğun endüstrilerini korumak ve kalıcı iş kayıplarını önlemek için acil eylemde bulunmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Eurometaux'da, Glencore, Aurbubis, Boliden ve Norsk Hydro dahil olmak üzere 26 üye şirket bulunuyor.

Almanya, enerji krizini hafifletmek için nükleer santralleri yedekte tutacak

 

Enerji krizi küresel risk iştahını baskılıyor

 

İtalya'nın enerji ithal maliyeti 100 milyar euro

 

İsveç'te yüksek enerji fiyatları nedeniyle bir kağıt fabrikası üretimi durdurdu

 

İngiltere'de enerji krizi giderek derinleşiyor: Çocuklarınız ölebilir!