Kabine Toplantısı için geri sayım

Kabine Toplantısı için geri sayım başladı. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı'na çevrildi. Kabine'nin gündemi ise oldukça yoğun

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı'nın 24 Ekim 2022 Pazartesi günü yapılması bekleniyor.  Bartın Amasra'daki maden ocağı patlaması, başörtüsüne anayasal güvence teklifine ilişkin konuların gündemin ana maddelerinden olması bekleniyor. 

Son Kabine Toplantısı kararları neydi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilen son  Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı'nda, iç ve dış siyasete yönelik değerlendirmelerde bulunmuştu ve ardından öğrenci ile esnaflara müjdeyi açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekildeydi:

"Bir müjdede üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde 150 bin öğrencimiz ailelerin yanına herhangi bir yük getirmeden gidecek. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz.

Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Genç girişimcilerimizin kredilerini 300 bin liraya yükseltirken yaş sınırını da 35'e çıkarıyoruz.

Doğal gaz depolarımızı yüzde 100 doldurarak talepteki muhtemel artışlara ve beklenmedik kesintilere karşı hazırlığımızı yaptık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakırlı gençlerle buluştu

 

Erdoğan, Diyarbakır anneleriyle buluştu

 

Erdoğan: Emperyalistler, zorbalar bize engel olamayacak