İzmir Fırça hisseleri neden yükseliyor

İzmir Fırça hisseleri iki ayda 3 liradan 6 liraya çıktı. Otoriteler tedbir aldı. Kulisler de iki isim öne çıktı

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

İzmir Fırça (IZFAS) hisseleri son iki ayda yüzde 100 yükselerek 3 lira seviyesinden 6 liranın üzerine çıktı. Hissede yaşanan sert yükselişe karşı tedbir alan otoriteler hissede 13 Aralık’a kadar açığa satış ve kredili işlemleri durdurdu. Şirket tarafında ise hisselere iki ay gibi kısa sürede yüzde 100 prim yaptıracak önemli bir gelişme ya da kamuya açıklanmış özel bir durum yok.
Hissede, Serkan Korkmaz ve Kocakafa Erkan olarak piyasada tanınan isimlerin işlem yaptığı iddia ediliyor. Oyuncuların, yaşı 70’i geçmiş Güzin Işık’ın hesaplarını kullandığı öne sürülüyor. Anadolu Yatırım’daki 430 bin adet hissenin de bu konuyla ilişkili olduğu söyleniyor.

RODRİGO İLE KARŞILIKLI İŞLEM İDDİASI

Rodrigo Tekstil hisselerinde de aynı isimlerin işlem yaptığı, zaman zaman karşılıklı pozisyonlar aldıkları ileri sürülüyor.
Serkan Korkmaz'ın Rodrigo hissesi aldığı, Kocakafa Erkan’ın da karşılığında İZFAS hissesi aldığı söyleniyor. Yine Anadolu Yatırım takasındaki 330 bin adet hissenin de karşılıklı işlemler kapsamında alındığı iddia ediliyor. Bu arada şirkete yakın isimlerin de işin içinde olduğu öne sürülüyor. Devam eden alengirli işlemlerin nasıl sonuçlanacağı bilinmiyor ancak, yatırımcıların söz konusu hisselerde dikkatli olmaları öneriliyor.

Rodrigo ve İzfas hisselerinde alengirli işlemler