İşte Türkiye'yi ayağa kaldıracak dosya

Bir dilekçenin ortaya çıkardığı ‘tarihi insider trading’e adı karışan ünlü isimler kimler? Borsagundem.com dosyayı açıyor, bombayı patlatıyor…

Borsa dünyasının ‘gündem’ belirleyen, cesur ve güçlü internet ekonomi portalı borsagundem.com, bomba gibi bir habere imza atıyor. Sermaye Piyasalarında taşları yerinden oynatacak o dosyayı açıyor, Türkiye’nin, borsa tarihinin en büyük ‘insider trading’ini patlatıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü dosyada, onlarca isim, yüz milyonlarca liralık işlemler yer alıyor. Dünyanın en büyük yatırım bankasının temsilcisi başta olmak üzere o dosyada kimler var kimler? Her biri dudak uçuklatacak isimler…

BİR DİLEKÇENİN YARATTIĞI DEPREM

Türkiye’yi ayağa kaldıracak ‘tarihi insider trading’ dosyasını ortaya çıkaran incelemeler, 14.12.201… tarihinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gönderilen dilekçe ile başlatılıyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 10540 soruşturma nolu dosyada şüpheli sayısı 20.
Soruşturma kapsamında, halka açık bir şirketin satışıyla ilgili bilgiler önceden sızdırılarak, içeriden öğrenenlerin ticaret suçunun gerçekleşmesi suretiyle haksız kazanç ve kara para elde edildiği ifade ediliyor.

İŞTE ÜNİVERSİTELİ ÇETE

Soruşturma dosyasında çete halinde hareket ettiği belirtilen isimlerin önemli bir kısmının Türkiye’nin ünlü bir üniversitesinin mezunu olması dikkat çekici bir detay. Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs çalışanı da listede yer alıyor.
Borsagundem.com, işte tüm ayrıntılarıyla, isim isim, Türkiye tarihinin en büyük ‘insider trading’ dosyasını açıyor… 
Türkiye’yi ayağa kaldıracak dosya YARIN borsagundem.com’da.