İmar transferi borsada işlem görecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde imar hakkını başka bölgelere transfer hakkı tanıyacaklarını söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm sürecinde, yapılaşmaya izin verilmeyecek yerlerde, vatandaşlara imar hakkını başka bir alana transfer edebilme imkanı sunma çalışmalarına başladı. Bakanlık imar transferini sertifikalı hale getirip gelecek dönemde sermaye piyasalarında işlem gördürmeyi hedefliyor.

İstanbul Sanayi Odası’nın Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’na katılan Bakan İdris Güllüce, bakanlık olarak imar transferi konusunda çalışmalara başladıklarını açıkladı. İmar transferinin özellikle kentsel dönüşüm uygulamaları bakımından bir milat olacağını aktaran Güllüce, ‘’Yeşil alan ve okul alanları problemlerini bu yolla ortadan kaldıracağız. Gelecek dönemde bu transferleri sertifikalı hale getirip bir borsada alınıp satılabilecek bir araç olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz’’ diye konuştu.

Bakan Güllüce, seçim nedeniyle dönüşüme yönelik bir duraksama olabileceğini anlatarak bundan sonra daha hızlı yol alınacağını öngördüklerini ifade etti.