İki Elon Musk tweet'i SEC anlaşmasını ihlal etti

Wall Street Journal’a göre TESLA’nın patronu Elon Musk son 2 yıl içindeki iki tweet mesajıyla ABD Sermaye Piyasası Komisyonu (SEC) ile daha öne yapılan anlaşmayı ihlal etti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York (CNN İş) Wall Street Journal’a göre TESLA’nın patronu Elon Musk son 2 yıl içindeki iki tweet mesajıyla ABD Sermaye Piyasası Komisyonu (SEC) ile daha öne yapılan anlaşmayı ihlal etti. Önceki sosyal medya mesajları nedeniyle açılan soruşturma neticesinde atılacak mesajlara avukatların onayından geçme şartı getirilmişti. Bu habere göre Musk 2 mesajında bu anlaşmaya uygun davranmadı.

Musk, 2018'de Tesla hissesinin satin alınmasını açık olarak sosyal medya mesajlarıyla tavsiye ettikten sonra eleştiri almış ve SEC onu dolandırıcılıkla suçlamıştı. Musk, suçlamaları çözmek için mahkeme onaylı bir anlaşmayı kabul etti ve Tesla avukatlarının, hissedarlara yönelik bilgi "materyali" içeren tüm sosyal medya paylaşımlarını incelemesini kabul etti. Aylar sonra, emre karşı geldiği için çağrıldıktan sonra anlaşma, Musk'ın tweet atmak için izin alması gereken belirli bir konu listesi içerecek şekilde değiştirildi. Listede şirketin mali durumu, üretim rakamları veya yeni iş kolları hakkında tweetler yer alıyor.

Journal'dan Dave Michaels ve Rebecca Elliott'un bildirdiğine göre SEC, Tesla'ya, Musk'ın 2019 ve 2020'deki iki tweet'inin - biri Tesla'nın güneş çatısı üretim hacimleri ve diğeri şirketin hisse fiyatı hakkında - gerekli ön onayı almadığını bildirdi

Rapor, söz konusu tweet'leri tanımlamıyor; ancak Temmuz 2019'da Musk'tan Tesla'nın "bu yılın sonuna kadar haftada ~ 1000 güneş çatısı üretmeyi umduğunu" belirten bir tweet, anlaşmayı ihlal edip etmediği konusunda hemen bazı soruları gündeme getiriyor.

Dergi, ajansın San Francisco ofisindeki üst düzey bir SEC yetkilisi tarafından Tesla'ya yazılan ve şirketin "Bay Musk tarafından tekrarlanan ihlallere rağmen bu prosedürleri ve kontrolleri uygulatmadığını" söyleyen Mayıs 2020 tarihli bir mektup da dahil olmak üzere elde ettiği kayıtları alıntıladı. Tesla, uzlaşma emrinin gerektirdiği "görevlerden vazgeçmişti".

Journal'ın raporunda atıfta bulunulan tweetler nedeniyle SEC'in Tesla'ya veya Musk'a karşı harekete geçip geçmeyeceği belli değil. Musk 2018'de suçlandıktan sonra - anlaşmayı kabul etmeden önce - SEC başlangıçta Musk'ı Tesla'nın CEO'su ve başkanı olarak görevden almaya çalıştı. Sonunda başkan olarak istifa etmeyi kabul etti, ancak yanlış yaptığını kabul etmese de reddetmese de CEO olarak kaldı.

SEC ve Tesla, CNN Business'tan gelen bir yorum talebine hemen yanıt vermedi. Ayrıca Journal'ın yorum taleplerine de yanıt vermediler.

Tesla'nın hissesi, raporun ardından mesai sonrası işlemlerde keskin bir düşüş yaşadı, ancak saat 19:00 civarında %0,5'ten daha az düştü.

Rusya’da dijital para tartışması

 

Çin bankalarında dolar patlaması endişe veriyor

 

İran’ın en büyük donanma gemisi battı