Hüseyin Yücel’in maşası binbir surat Fatih Kuru

Hüseyin Yücel’in talimatlarıyla hareket eden Fatih Kuru, hakkında hazırlanan önemli dosya ortaya çıkmadan önce son bir vurgun yapma telaşında...

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Hakkında çok sayıda piyasa dolandırıcılığı (manipülasyon) davası açılan Hüseyin Yücel’in yeni piyonu binbir surat Fatih Kuru. İşsiz kaldıktan sonra borsacıların maşası konumuna geldiği söylenen Fatih Kuru, iddiaya göre Hüseyin Yücel’in talimatlarıyla sağa sola iftira atan haberler yapmaya başladı. Hüseyin Yücel’in aleyhinde haber yaptırdığı kişi ve kurumları arayarak Fatih Kuru’ya destek olmalarını istediği söyleniyor. 

HÜSEYİN YÜCEL HAKKINDA ÇOK SAYIDA SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Yücel Ailesi sermaye piyasalarındaki işlemleri nedeniyle SPK’nın haklarında çokça suç duyurusunda bulunduğu ve ceza verdiği kişiler. Piyasa bozucu eylemler ve piyasa dolandırıcılığı işlemleri nedeniyle SPK, Yücel Ailesi fertleri hakkında 16 kez işlem yaptı. SPK, Hüseyin Yücel hakkında 4 kez Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. SPK, Hüseyin Yücel’in başka şahısların hesabını kullandığını tespit ederek, bu isimler hakkında işlem yaptı. Piyasa bozucu eylemler ve piyasa dolandırıcılığı işlemlerinden dolayı Yücel Ailesi fertlerine 13 milyon liranın üzerinde rekor para cezası verildi. Borsa tarihinde bu kadar yüksek para cezası alan kurum ve şahıs bulunmuyor.

İŞTE YAPILAN SUÇ DUYURULARININ DETAYLARI

1-) 13 Kasım 2009 Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayi A.Ş. hisse senedinde 18 Eylül 2009-28 Eylül 2009 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda; söz konusu dönemde Tuborg hisse senedinde gerçekleştirilen SPKn’nun ilgili maddesinde tanımlanan manipülasyon suçunun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle Halil Yücel ve Hüseyin Yücel hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir. Ayrıca, Halil Yücel, Hüseyin Yücel ile hesabından Halil Yücel tarafından işlem gerçekleştirildiği tespit edilen Fatma Yücel ve hesabından Hüseyin Yücel isimli şahıs tarafından işlem gerçekleştirildiği tespit edilen Ali Molla Guran hakkında borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda geçici işlem yasağı getirilmesine karar verilmiştir.

2-) 14 Şubat 2014 SPK, 26.05-09.06.2011 döneminde Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. pay piyasasında gerçekleştirdiği işlemlerin 2499 sayılı Mülga SPKn’nun 47/1-(A)-2 maddesi ve 6362 sayılı SPKn’nun 107/1 maddesinde tanımlanan suçun unsurlarını oluşturması nedeniyle Hüseyin Yücel hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur.

3-) 3 Nisan 2014 SPK, 13.04.2011-09.05.2011 döneminde Marshall Boya ve Vernik Sanayi A.Ş pay piyasasında 6362 sayılı SPKn’nun 107/1 maddesinde belirtilen suçun unsurlarını oluşturan işlemlerin gerçekleştirilmesi nedeniyle Hüseyin Yücel hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur. 

4-) 8 Temmuz 2014 SPK, VAKKO pay piyasasında 30.03.2011-18.04.2011 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin 6362 sayılı SPKn’nun 107/1 maddesinde tanımlanan piyasa dolandırıcılığı suçunun unsurlarını oluşturması nedeniyle Hüseyin Yücel hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

BİNBİR SURAT FATİH KURU HAKKINDAKİ ÖNEMLİ DOSYA

Son bir vurgun yapma telaşı içerisinde olduğu konuşulan ve Hüseyin Yücel’in talimatlarıyla hareket ettiği ileri sürülen binbir surat Fatih Kuru’nun hakkında hazırlanan önemli dosya ile ilgili detayları çok yakında borsagundem.com’dan okuyabilirsiniz.