Halka arz emir türü ve dağıtım saatinde değişiklik

Borsa İstanbul'dan aracı kurum ve bankalara halka arz emir türlerinde ve dağıtım saatlerinde yapılan değişiklikle ilgili bildirim yapıldı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla imzasıyla bugün tüm aracı kurum ve bankalara gönderilen bir yazıyla halka arzlara yönelik önemli bir değişiklik bildirildi. Halka arzlarla ilgili bir dizi düzenleme kararının tebliğ edildiği duyuru şöyle:

"Bilindiği üzere payları borsada ilk defa işlem görecek olan ortaklıkların Borsada halka arzında sabit fiyatla ve değişken fiyatla talep toplama olmak üzere iki talep toplama yöntemi bulunmaktadır. Bu talep toplama yöntemlerinde, dağıtım aşamasına girecek emirlere ve dağıtım zamanına ilişkin kurallar getirilmiştir:

- Öncelikle yatırım kuruluşları tarafından, birden fazla hesabı bulunan yatrıımcıların taleplerinin yatırımcı bazında konsolide edilerek tek hesaptan iletilmesi gerekmektedir.

- Talep toplama aşamasında iletilen tüm emirler Borsa tarafından MKK sicil numarası kullanılarak yatırımcı bazında tekleştirilip dağıtıma konu edilecektir. 

- Aynı ve/veya farklı aracı kurumlardan iletilen ancak aynı MKK sicil numarasına sahip olan yatırımcı emirlerinden, sadece fiyat ve zaman önceliği kuralına göre önceliğe sahip ilk emre dağıtım yapılacaktır. Aynı MKK sicil numarasına sahip mükerrer girilen diğer emirler dağıtıma konu edilmeyecektir. 

- Talep toplamanın sona erdiği an itibariyle MKK sicil numarası bulunmayan hesaplardan iletilen emirler dağıtıma konu edilmeyecektir. Emirlerin MKK Sicil Numarası bulunan hesaplar aracılığıyla iletilmesinin sorumluluğu emri ileten aracı kuruma aittir.

- Birden fazla MKK sicil numarasına bağlı bulunan aracı kurum hesaplarından (müşterek hesap) iletilen emirler dağılıma konu edilmeyecektir. Emirlerin tek MKK sicil numarasına bağlı yatırımcı hesabından girilmesi gerekmektedir.

- Dağıtım süreci talep toplamanın bittiği gün saat 18:15 sonrası başlar.

- Dağıtım yapılabileceği tespit edilen her bir emre, mevcut durumda olduğu gibi, fiyat ve zaman önceliği kuralına göre sırayla birer lot dağıtım yapılır. Işlemler dağıtım tamamen bittikten sonra gerçekleşir.

Söz konusu kurallar duyurulduğu tarih itibariyle yürürlüğe girer."

Borsa İstanbul'un yükselişi sürüyor

Borsa fonlarından 22,8 milyar dolar çıktı

Nurol GYO'da hisse satışı sürüyor

İzinler alındı, Turkcell TVF'de

Şirketler halka arz yarışında

SPK'dan iki şirketin halka arzına onay