Girişim Elektrik'in halka arzında tahsisli ayrımcılığı

Halka arzlarda yaşanan ve yatırımcıların büyük tepki gösterdiği adaletsizliğe bir yenisi ekleniyor. Tartışmaları alevlendiren iddiaların adresi ise Girişim Elektrik.

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Türk ekonomisinin direkt taşı Sermaye Piyasalarının 2023 vizyonuna en büyük desteği veren halka arzlarda yaşanan adaletsizlikler bitmiyor, üstelik yenileri ekleniyor.

Borsagundem.com’un aylar önce gündeme getirdiği, yatırımcıları borsadan soğutan, tasarruf sahiplerini küsteren halka arzlarda önceden belirlenen hesaplara hisse aktarımı durmak bilmiyor. Yeni ve son gelişmenin adresi ise Girişim Elektrik.

Halka arzlarda son dönemde tahsisli hisse satışı yatırımcı cephesinde büyük tepkilere yol açarken, Girişim Elektrik’in de halka arzında benzer yöntemlerin kullanıldığı yönündeki iddialar tartışmaların alevlenmesine neden oluyor.

Oluyor çünkü bu tür uygulamalar beraberinde büyük tehlikeleri de getiriyor. Küçük yatırımcının isteği ise net ve açık: Halka arzlarda tahsisli hisse dağıtım adaletsizliği yapılmasın!

Herkese adil oranda hisse dağıtılması halinde ise sermaye piyasalarında devasa halka arzların başarılı şekilde gerçekleşeceği ve ekonomiye önemli oranda kaynak aktarılacağı vurgulanıyor.

Küçük yatırımcı halka arzlarda adalet istiyor!

SPK'DAN CEZA

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde  bir aracı kurum halka arz işlemlerinde usulsüzlük yaptığı için SPK tarafından cezalandırılmıştı. Benzer bir yöntemin Girişim Elektrik'in halka arzında da kullanıldığı iddia ediliyor.

Ayrıca şirketlerin halka açılırken istihdam ve Ar-Ge yatırımlarına ağırlık vermesi beklenirken Girişim Elektrik'in personel çıkarıyor olması sektörde büyük tepkilere neden oluyor.

EUROPOWER'DA NELER OLUYOR?

Ankara Kazan’da faaliyet gösteren Europower fabrikası önünde yaşanan dramı Türkiye, 27 Nisan’da borsagundem.com manşetinden okudu. Kod-29’un (ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller) işverenin elinde acımasız bir silaha dönüştürülerek Europower'da kullanılmaya başlandığı öne sürüldü. Sudan bahanelerle canı yanan çok sayıda işçi sokağa dökülerken, pandemi sürecinde getirilen yasağa karşın, Türk Metal Sendikası üyesi çalışanların Kod-29'dan tutanak tutularak işten atıldığı ileri sürüldü. Elektrik panosu üretimi yapılan Eupower Enerji’de işçilere yönelik baskıların sürdürdüğü de iddia edildi.

Yasağa rağmen Europower çalışanları işten atıyor