Galip Öztürk’e kötü haber

Hisselerinin önemli bir kısmı Galip Öztürk’ün şirketlerinin elinde bulunan Özderici GMYO kayıtlı sermaye tavanını 500 milyon liraya çıkarıyor

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (OZGYO) kayıtlı sermaye tavanını 250 milyon liradan 500 milyon liraya yükseltmek için gerekli çalışmaları başlattı. Galip Öztürk’ün kurucusu olduğu şirketler tarafından çoğunluğu borsadan toplanan OZGYO hisselerinde sert fiyat hareketleri devam ediyor. 

2018 yılında Metro Grubu şirketlerinin borsadaki hisseleri toplamasından sonra şirket yönetimi, 100 milyon lira olan sermayesini bedelli olarak artırarak 160 milyon liraya çıkarmıştı. Birkaç ay sonra yapılan ikinci sermaye artırımında ise sermaye 250 milyon liraya yükseltilmişti. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 250 milyon lira olduğu için daha fazla sermaye artırımı teknik olarak mümkün değildi. 

SERMAYE ARTIRIMININ ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKIYOR

Yılın son günlerinde önemli bir karar daha alan şirket yönetimi KAP’a şu açıklamayı yaptı: 

Şirketimizin 18.12.2018 tarihli 183 nolu Yönetim Kurulu Toplantısında;

Şirketin kayıtlı sermaye tavanı olan 250.000.000 TL'ye ulaşılmasından dolayı, Kayıtlı Sermaye Tavanının 500.000.000 TL'ye yükseltilmesine, bu maksatla Esas Sözleşmenin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8. maddesinin tadil edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvuru yapılmasına, anasözleşme değişikliğine ilişkin gerekli onayların alınmasını müteakip sermaye artırımının yapılacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmasına, gerekli işlemlerin yürütülmesi hususunda Genel Müdürlüğe yetki verilmesine, katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.”

Bu açıklama borsa çevrelerinde “Galip Öztürk’e kötü haber” şeklinde yorumlandı. Çünkü onay alınması halinde, şirketin yeni sermaye artırımının önündeki en önemli engel kalkmış olacak.

Galip Öztürk açıkçı avlayım derken kendi avlandı

Yargıtay, Galip Öztürk'ün müebbet hapis cezasının devamına karar verdi

Gürcistan'a kaçan Galip Öztürk oy kullandı

Galip Öztürk’ün elini sürdüğü hisseye tedbir geliyor