E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGalip Öztürk açıkçı avlayım derken kendi avlandı---

Galip Öztürk açıkçı avlayım derken kendi avlandı

Galip Öztürk açıkçı avlayım derken kendi avlandı
17 Aralık 2018 - 07:20 borsagundem.com

OZGYO hisselerinde açıkçı avına çıkan Galip Öztürk’ün planları bozuldu! Birkaç günde 5 liradan 10 liraya fırlayan hisseler taban taban düşerek bir haftada 2.92 liraya geriledi.

BORSAGUNDEM.COM - KULİS HABER

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (OZGYO) hisselerinin önemli bir kısmını piyasadan toplayan sonra da fiyatı hızla yukarı çekerek açıkçıları tuzağa düşürmek isteyen Galip Öztürk’ün planı tutmayınca deyim yerindeyse kendisi av oldu. 

5 liradan 10 liraya fırlayan Özderici GMYO hisseleri cuma günü de taban oldu ve haftayı 2.92 liradan kapattı. 

OZGYO hisselerinin hikayesi bu yılın ilk günlerinde başladı. Hakkındaki davalar ve yargı kararları nedeniyle yurtdışında yaşayan Galip Öztürk’ün şirketleri olarak bilinen Metro Grubu, yılın ilk günlerinden itibaren 1.5 lira seviyesinden hisseleri borsadan toplamaya başladı. Şirketin sahibi Kayserili Özderici Ailesi ise güçlü bir alıcıyı görünce ellerindeki payları satmaya başladı. Özdericiler sattı, Metro Grubu şirketleri aldı. Piyasada çok fazla pay kalmayınca hisse fiyatı tırmanışa geçti. 1.5 liradan 7 lira sınırına kadar yükselen hisselerde neredeyse hemen hemen her gün devre kesici uygulandı. Her devre kesicide tahtanın geri döneceğini düşünen açıkçılar ise olmayan hisseleri tahtada sattılar. Açığa satış arttıkça hisse fiyatı da arttı ve hiç kimse kapanamadığı için zarar aracı kurumların taşıyamayacağı noktaya geldi. 

HİSSELER 5 GÜN İŞLEME KAPATILDI

Birkaç aracı kurum batmak üzereyken devreye Borsa İstanbul yönetimi girdi ve hisseyi işleme kapattı. Otoriteler, Galip Öztürk’ün kurumlarındaki hisseleri satmaya zorladı. Metro Grubu, “Paramızla aldık, kimse hisselerimizi alamaz” mantığıyla karara direnirken hisseler 5 gün boyunca işleme kapalı kaldı. Daha sonra zorla da olsa temerrüde düşen hesaplar büyük zararlarla kapatıldı. 

ÖZDERİCİ AİLESİ FIRSATI DEĞERLENDİRDİ

Daha sonra da Metro Grubu hisselerle baş başa kaldı. Sürekli brüt takasta olduğu için hisselere olan talep azaldı. Aracı kurumlar da Galip Öztürk ile ismi anılan hisseleri işleme kapattığı için Metro Grubu, OZGYO hisselerinden çıkamadı. 

Alıcı buldukları için ellerindeki hisseleri devreden Özderici Ailesi yeniden devreye girdi ve yüzde 60 oranında bedelli sermaye artırım kararı aldı. Sermayenin 100 milyondan 160 milyon liraya çıkarılması için SPK’ya başvuru yapıldı ve onay alındı. Şirketin büyük ortağı konumuna gelen Galip Öztürk’ün şirketleri yeni bir maliyete daha katlanmak zorunda kaldı. Metro Grubu bedelli sermaye artırımına katılırken Özderici Ailesi tamamına katılmadı ve kullanılmayan yaklaşık 22 milyon adet hisse borsada satıldı. 

(BÜYÜK HALİ İÇİN TIKLAYIN)

İKİNCİ SERMAYE ARTIRIM KARARI

Yaz aylarında sakin bir seyir izleyen hissede şirketin yaptığı yeni bedelli sermaye artırımı kararı gözlerin tekrar bu yöne çevrilmesine neden oldu. Şirket birkaç ay sonra  yeni bir bedelli sermaye artırım kararı alarak sermayeyi bu kez 160 milyondan 250 milyona çıkarmak için SPK’ya başvurdu. SPK onay verdi ve Metro Grubu zorunlu olarak bedelli sermaye artırımına katılmak zorunda kaldı. Bu arada Metro Yatırımlar Holding, Vanet Gıda’ya olan 14 milyon liralık borcunu OZGYO hisseleri vererek kapattı. Metro Grubu içerisinde OZGYO hisseleri önemli bir yer almaya başladı. 

İkinci sermaye artırımında 25 milyon adet pay için rüçhan hakkı kullanılmadı ve şirket te bunları borsada sattı. Daha sonra da patron üzerindeki gayrimenkullerin önemli bir kısmını Özderici GMYO’ya devrederek sermaye artırımından gelen paranın önemli bir kısmını şirketin içerisinden çıkardı. 

HİSSELER GRUP İÇERİSİNDE EL DEĞİŞTİRİYOR

Grup içerisinde hisseleri dağıtmaya devam eden Metro Ticari Yatırımlar Holding ise bu sefer Galip Öztürk’ün Batum’daki şirketine satış yaptı. 

KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2017 tarihli kararı ile satın alınmış olan Euphoria Oteline sahip Legend Hotel Batumi JSC Şirketinin paylarının satıcı tarafa iadesi hususunda mutabakat sağlanmış olduğunu ve işlemin değerleme raporu neticesinde gerçekleştirileceğini 24.09.2018 tarihinde kamuoyuna duyurmuştuk,

Bahse konu finansal duran varlığın alım ve iade işlemleri sürecinde alım işlemi ile iade işlemi arasında oluşabilecek kur farkından kaynaklanan değer farkının çok olması sebebiyle karşı taraf ile bu çerçevede mutabakat sağlanamamıştır.

Bu sefer şirketimiz, Legend Hotel Batumi JSC Şirketinin paylarının satın alınmasından doğan borcunu sahibi olduğu Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (OZGYO) paylarını beher pay  5,92.-TL‘den  50.000.000 (Ellimilyon) adet olmak üzere karşı tarafa satarak ödeme hususunda satıcı taraf ile anlaşmaya varmıştır.

Nihai olarak şirketimiz 09.08.2017 tarihinde açıklanan şartlarda Legend Hotel Batumi JSC şirketinin paylarının tamamının sahibi olmuştur.

Şirketimizin satıcı tarafa bugüne kadar yapılan ara ödemeler ve bu işlem neticesinde toplam 53.767.515.-USD ödeme yapılmış olup, 42.295.757.-USD borcu kalmıştır.”

EN FAZLA DEVRE KESİCİYE MARUZ KALAN HİSSE

Son günlerde taban taban düşerek bir haftada 10 liradan 2.92 liraya kadar gerilen hisse neredeyse her gün devre kesici uygulamasına maruz kalıyor. Sürekli olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine sahne olan hisseler brüt takas uygulanmasından da kurtulamıyor. 

Son dönemde piyasadaki hisselerin önemli bir kısmını toplayarak hisseleri yukarı çekip açıkçı avlayan Metro Grubu bu sefer kendisi avlandı. Sürekli uygulanan tedbir kararları nedeniyle yatırımcıların uzak durduğu hisseler grubun demirbaşı olacak gibi görünüyor. Hisse fiyatının hızla gerilemesi de elinde hisse bulunduran şirketlerin kayıplarını artırıyor. Büyük bir piyango vuran Özderici Ailesi ise gayrimenkul sektöründe yaşanan sıkıntılı dönemi Metro Grubu sayesinde sorunsuz geçiriyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,54
En Yüksek: 5,65
En Düşük: 5,55
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,38
İşlem Hacmi 8.829.154
Toplam Adet: 1.583.612
Ağırlıklı Ort.: 5,57
YORUMLAR (63)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Orijinal Fikirler31 Aralık 2021 07:37

    Otobüs işletmecisi Galip'in, gayrimenkul şirketi Ozyo'da ne işi var diyen yok! Galip ağa, yakında olacak züğürt ağa!!! Nasıl mı? Gürcistan'da devraldığı otel&avm işi de tıpkı Ozgyo'daki gibi, Galip'in elinde patlayacak. Metro Hol. %80 bedelli yaptı. Hemen ardından Mepet spk'ya %160 bedelli sermaye artırımı talebinde bulundu. Anlaşılan o ki Metro Holding ve Mepet Gürcistan'daki otel&avm devrinden borçlu durumda kaldı. Şehirlerarası yolcu taşımacılığındaki rakibi Kamil Koç(Actera) yakında kâbusu olacak. Vatan, millet edebiyatı yapanlar şimdi nerede; hangi memlekette? Türkiye'de üretilen servet neden bile isteye Gürcistan'a aktarılıyor! Metro Grup iyi durumda ise yatırımcıya bedelsiz dağıtsın. Borç her zamanki gibi küçük yatırımcının sırtında zaten. Tez zamanda Metro holding'i KY'ya ve bana kaptırır inşallah!

  • ekim de yazmıştım15 Eylül 2020 20:39

    bakın aşağıda ekimde ne yazmışım. ne oldu tüm metro grubu şirketler 350 milyona yakın dava açtılar. bakalım kayserililer şimdi ne yapacak. bence şirketi galip e  devretsinler.ytd. :o) 

  • özdericiler şimdi ne yapacak13 Ekim 2019 18:38

    spk sermaye arttırımını sözleşmeye uygun yapmadığı için ceza kesti ve zarar edenler şirket sahipleri hakkında dava açabilir dedi. şimdi şirketin yüzde 51 ini metroya verseler kurtulamazlar. Galip in avuçları nasıl kaşınıyordur şimdi.  sen 5,72 den batumdaki şirkete 50 milyon adet sat. kağıt 1 TL. zararı bir düşünün. eeeeeeeeee bunun acısını güzel çıkartır bence. bu sefer spk sermaye arttırımına da müsade etmez artık.

  • yatırımcı01 Şubat 2019 15:19

    Rabbim işini bilirve onun adaleti şaşmaz..Rabbim küm hırsızlara VATAN yüzü göstermesin..Bu bayrağın altında yaşamayı nasip etmesin...aminnnnn

  • Yılmaz can21 Ocak 2019 19:21

    Ne olacak bu hisse nin durumu

  • Ozgyozede21 Ocak 2019 18:40

    Arkadaşlar bu hisse yüzde 30 halka açık , ama SAT sat bitmedi. Kaç lot satıldı piyasada anlamadım

  • sadakat15 Ocak 2019 20:43

    ulan bir tutturmuyunuz riskli kağıtlar,zorla aldırdılar yok bilmem ne...bunlar burda yaptığını gitsin bir gelişmiş avrupa ülkesinde yahsınlarda bak neler oluyor..bunlardan kan alırlar kan..avul uvul yorum yapıp duruyorsunuz..Bist icin yatırımcı filan hiç umrunda değil bence..dingonun ahırına çevirdiler her yeri

  • arda15 Ocak 2019 20:37

    bu borsayı bu hale getireninde bu hisseler üzerinde bunlarında Allah belasını versin..Hadi bunlar soyguncu bunlara göz yumalanlara ne demeli bilmiyorum ki

  • ran lojestik02 Ocak 2019 17:50

    bunlar hep oyun giren bize

  • Şefff18 Aralık 2018 02:30

    Adam maliyeti 1 lira olamayan kağıdı temerrüt ile 10 liraya sattı çöpe atsa o hisseleri gene zarar etmez.

  • borsacı18 Aralık 2018 02:20

    Galip'in maliyeti 1 TL ve altı zaten, 0,90 TL gibi.. hisseyi yakında indir bindirle 1,30 kadar, ortalama %70 karla hepsini satar çıkar... Galip Öztürk işini bilir....

  • hugo17 Aralık 2018 23:38

    Gürcistanda kumarhane işletiyor twitter hesabında devamlı ayet paylaşıyor bakara makara misali..paraya tapan yalakalar başkanım başkanım diye yalıyor,servetinin kaynağına hiç girme zaten,yahu nasıl bir ülke olduk insan üzülüyor.

  • Turan18 Aralık 2018 03:24

    Nasıl bir ülkeydik biraz açarmısınız ?

  • Mtu17 Aralık 2018 23:14

    Adeta dedektif gibi iz surmussunuz tebrik ederim. Lakin patronla beraber oldukları ni düşünüyorum yoksa çakar geçerdi sistematik bir oyun var bunda.

  • Ali aga17 Aralık 2018 23:12

    Nomdu galip? Daha donunu satacagin gunu gorecegiz. Bu ahlar sende kalmaz. Sen burda ulkende insanlara ahkam kesiyorsun ama gurcistanda basit bir insaat iscisi seni dovuyor sesin cikmiyor. Bunu herkes bilmez ortbas edildi.

  • Serkan17 Aralık 2018 22:36

    Icbc de cok kısının canını yaktı ıı olmus

  • Huseyin17 Aralık 2018 22:32

    Galip e az bile icbct, metro da galip yüzünden battım

  • Yorum17 Aralık 2018 22:26

    Kayserili dendimi duracan adamalar ticaretin kitabını yazar yaşa basmazlar bir iş yaparken tüm ihtimali düşünürler satranç gibi 4 5 hamle ötesini yani galip bunlara rakip olamaz bu işin sonunda galip kar mı eder zarar mı onu bilemem ky yı kandırır peşine takarsa kâr edebilir belki ama özdericiler kesinlikle kâr eder diyebilirim

  • Hasan calar17 Aralık 2018 22:01

    Demek ki Kayserililerle uğrasilmaz mis.

  • Dost acı söyler17 Aralık 2018 21:59

    Tutturdunuz iyi kagıt al diye ekgyo dev bir kagıt aldık aldık bittik herkez masal anlatıyor biz kurtlar sofrasında kuzu kümeste tilkiyle başbaşa kalmış tavuguz kaderimiz bu.

  • Akılsız kumarbaz18 Aralık 2018 03:22

    Adam açık açık utanmadan başkasının aklıyla hisse aldım diyor yaa. parayı ağaçtan topluyorsun yada sanada haydan geliyor. ??

  • Trakyalı 17 Aralık 2018 21:30

    Beter olsun.

  • Kucuk yatirimci17 Aralık 2018 21:24

    Galibe gunahimi vermem kaldiki oldugu hisselere giriyim. Bu adamada inanana mustahak..uzulmeye gerek yok

  • sançez17 Aralık 2018 21:11

    Bunlar hep danaşıklı dövüş,böyle büyük operasyonlar patronla anlaşmadan yapılamaz,yaparsan başlar tepede satmaya mümkün mü?galibe bişi olmaz olan yine garibana olacak

  • ALAATTİN CAMGÖZ17 Aralık 2018 20:11

    galip öztürk ben iyi borsacı sanırdım.tam kerizin teki imiş.

  • cold fire17 Aralık 2018 23:52

    borsacı değil kumarhane işletmecisi(borsayı kumarhane olarak kullanıyor) mafya bozuntusu.

  • Galip17 Aralık 2018 19:41

    Iyi olmus sana gecmis olsun diyemecegim iyi ki gecmis

  • BORSACI17 Aralık 2018 19:08

    bu sahneleri GNPWR yaşadık, o ona hisse verdi, o ona verdi derken, hisse kottan çıkartıldı, olan bize oldu...

  • Recep Oztrk17 Aralık 2018 18:24

    Galip abim adam gibi adamdır acemi borsacılar hiç bosuna ağlamasın. Adamsın abi sen yoluna bak kısa yoldan zengin olmak isteyen uyanıkların ahı tutmaz

  • Hasanby17 Aralık 2018 17:16

    Icbct hisse hareketlerine benziyor. 11 lere çıkan hisse , maksatlı işlem yapanlara kesilen geçici işlem cezalar sonrası önce  9  lara  , bugün de 7  lere geldi. Bu tür hareketleri kim önleyecek Allah aşkına. Mağdur olduğumuzla kalıyoruz. 

  • ersan17 Aralık 2018 16:51

    tukas hişsedekagıdı var çıkış tırende   girdi    160

  • kayhan17 Aralık 2018 16:21

    bir internet sitesinin haberine göre galip aga nın elinde panda ayhanın fotoları varmış.panda o yüzden sosyal medyada aga yı yalayıp duruyormuş

  • GENGHİS17 Aralık 2018 14:57

    Vay canına.müthiş bir hikaye...

  • avni17 Aralık 2018 14:20

    sermaye arttımı ile lot sayısı arttılıyor ondan sonra bedava gibi ver,bu operasyonun bitiminde halka açıklık %90 üzerine çıkarsa hiç şaşırmam herkes dikkatli olsun tepki mepki derken kurda kuşa yem olursunuz.YTD

  • Ufuk17 Aralık 2018 13:35

    Bu haberden sonra alacak olan da almaz. Galip Öztürk boğazına kadar girmiş hisseye,  Diğer %11,60 kalmış, %52 de Derici grubunda gözüküyor. Piyasa değeri 625 milyon, nerede ise 232 milyon bağlı kalmış hissede.

  • Mepetzede17 Aralık 2018 13:30

    Galipzedeler tüm kağıtlarda var maalesef. Bu zulüm elbet bitecek. Bu dünya servetlerine servet katan Karun'a firavun'a kalmadı sana da kalmayacak

  • Küçük yatırımcıymış17 Aralık 2018 12:28

    Arkadaş bir bitmediniz küçük yatırımcı da küçük yatırımcı. Nerede spekülatif, volaliteli, 5 kat 10 kat yükselmiş hisse var oradasınız.Yükselirken ağam abim satmak bilmez açıkçı diye bağırır düşerken küçük yatırımcıyız, mağduruz spk bizi kurtarsın çığlıkları. Almayın kardeşim alıyorsanız da sonra gelip ağlamayın serbest piyasa burası fiyatlar var bilanço var haberler var grafik var bir sürü veri var. Saçma sapan fiyatlardan hisse al kaybet sonra gel ağla dur yardım iste ohh ne ala. Bu işi anlamıyorsanız buraya para yatırmayın bin tane yatırım aracı var gidin onlara yatırım yapın.

  • SAYIN S.TURHAN17 Aralık 2018 14:56

    S.TURHAN arkadaşım bak hala kafanız başka yerde yazılanları okumuyorsunuz çünkü hala para kazanma zengin olma kafası var.YATIRIM YAPMAK BAŞKA BİŞEY, ZENGİN OLMAYA ÇALIŞMAK BAŞKA BİŞEY. Kimse size borsaya gelmeyin yatırım yapmayın demiyor. Tabiki gelin herkese açık burası alın satın ama kavga etmek yerine Yazılanları da bir anlamaya çalışın BİZ DİYORUZ Kİ BU TİP HİSSELERE GELİP BUNLARDA İŞLEM YAPIYORSANIZ BU SİZİN KENDİ KARARINIZDIR RİSK YÜKSEKTİR, KAZANÇ/KAYIP YÜKSEKTİR BU SEBEPLE AĞLAMAYIN DİYORUZ !!!!! UMARIM BU SEFER ANLADINIZ..

  • Eğitim şart17 Aralık 2018 14:05

    Bunlar hep eğitimsizlikten, ailenin yanlış yönlendirmesinden( çocuğum ağlamayana meme yok) ha birde folikasit eksikliğinden. Sonra işte her yükseleni al her internet yazana inan sonucunda KötüYola düş ;)

  • Mülayim Sert17 Aralık 2018 13:48

    Biri kuyruğuna basmıştır belki. Seninkine de mi bastılar yoksa Büyük Yatırımcıymış

  • S.Turhan17 Aralık 2018 13:46

    Almayın aglamayin güzel de gelin borsaya yatırım yapın diyenler .Ülke ekonomisi kazansın diye gel gel yapanlara ne denir

  • Küçük Yaramazlar sizi 17 Aralık 2018 13:46

    Al buyur birtanesi geldi işte:) Hayırola kendine KY diyip burada ağlayıp zırlayanlardansın herhalde? Bayağı içerlemişin yazılanlara. Noldu motur yukardamı kaldı :)))

  • Volkan17 Aralık 2018 13:38

    5-10 bin lir sermayesi olan büyük hisselerle uğraşamaz, zaman ayırdığına değmez. Günde %4-5 yapan hisselerde %1-2 alsa harçlık çıkar. 250-300 bin lirası olan da bu hisselere giremez, %2 düşse 4-5 bin eder.

  • Büyük Yatırımcıymış17 Aralık 2018 12:47

    O değil de senin kuyruğuna basan mı oldu...

  • vahdettin17 Aralık 2018 12:27

    hayırsever bir işadamıdır. başkanken çok hayrını görmüştüm kendisinin

  • Özturk17 Aralık 2018 12:07

    Almayın ilk ona giren sanayi şirketlerinden alın kimse zorlamiyo sizi

  • Sakın düşmeyin17 Aralık 2018 11:33

    Adam hükümet destekli kardeşim Allah bilir beyan etmeden mallarını satmıştır kimi kandırıyorsunuz Galip para kaybedecek hayatta

  • Hayatın gerçekleri17 Aralık 2018 11:21

    Galip kadar olmasa da, onun gibi onlarca kişi var. Bist te, şirketini halka arz edip spekler ile ortaklık yaparak hisseler üzerinden manipülasyon yaparak yatırımcıları mağdur eden, zenginliğine zenginlik katan ve bunu yaparken de en çok küçük yatırımcısına büyük mağduriyetler yaşatan patronlar ile dolmuş borsa.. Yazık... Küçük yatırımcılar olarak sömürülen hep biz olacağız ne yazık ki... BİST yatırım yapılabilirliğe dair güvenini giderek kaybediyor.... Çünkü orta ve küçük çaplı şirketler manipülatörlerin, patronlarının elinde oyuncak olmuş durumda ve denetim mekanizması sadece seyrediyor.

  • rıza17 Aralık 2018 11:32

    arkadaş hissemi bitmiş alma sende bu tip hisseleri, kazanırken kimsenin sesi çıkmaz kaybedince ky oluyor herkes.

  • Koray 17 Aralık 2018 09:51

    Devletin bu adama sit çok sayıdaki borsa şirketini birleştirmeli yada borsadan postalanmalı. Diğer gruplarında aynı yapıdaki çok sayıdaki şirketleri birleştirilmeli . Aynı patrona ait borsa ve borsa dışı aynı yapıda bunkadar çok sayıda şirketin oluşu birimden diğerine kar kaydırma veya borsada piyasayı söğüşleme için

  • torku17 Aralık 2018 09:49

    daha bu sene reis ile tokakaşıp fotoğraf çektirmişti

  • Gerçek 17 Aralık 2018 09:44

    Adamın borsada aynı nitelikte on şirketi var. Hiç biri borsa tarihi boyunca ne büyümüş ne de kar dağıtmış, sadece piyasayı sağıp duruyor bu borsadaki on şirketle . Işıklar grubu, ihlas grubu, mübarekler grubu, şirketler hep ayni nitelikte borsa şirketleri. Hedpdşde sırtını saraylara şatolara sağlam yete dayanış

  • Ufuk17 Aralık 2018 09:41

    Kara para aklama durumları olabilir mi diye düşünmüyor değilim. İlk defa ismini duyduğum bir hisse. Çok açılmış da olabilir.

  • kör ali17 Aralık 2018 09:41

    sn galip öztürk birde yatırımcısına yıllardır eziyet eden algyo ya bi el atsan bi zahmet o zaman seni çok severiz

  • Dragos 17 Aralık 2018 09:40

    Şirketin elindeki bütün varlıkları satsa 500 milyon etmez ama piyasa değerini 2.5 milyar yapıp piyasaya yedireceklerdi tutmadı. Artık piyasada o kadar çok keriz yok

  • badem17 Aralık 2018 09:38

    Galip reis işini bilir

  • hisseci17 Aralık 2018 09:33

    Hissenin fiyatı özsermaye ve karlılık oranına göre hala çok çok yüksek düşünün galip kağıdı ne kadar çok yükseltmiş burdan verebilse bile hala karda olacak aman dikkat bundan sonra malı bitirene kadar vermek isteyecektir...

  • İrfan bahadır17 Aralık 2018 09:30

    Olan genel kurulda yönetime bi yönetiçisini koyar,galip öztürk sermsye piyasalsrın duayenidir,o olmazsa olmaz,işini bilir ,vardır,bi hesapı

  • Oflu17 Aralık 2018 09:17

    İşini bilir öpmediği horozun sesini dinlemez,vardır bi bildiği

  • hakan17 Aralık 2018 08:31

    galıp kocum su bızım hısseyedw bır el atsan

  • Bist (17 Aralık 2018 08:02

    Açıkcılarmı daha kötü galipmi kararsız kaldım.

  • eyup17 Aralık 2018 07:47

    haberin ilk yorumu doğru galip açıkçıları batırdı yanliz şindi küçülleri batırtacak çünkü galip bu hisseyi yükselmediği sürece bu hisse  ancak rüyasında  yükselir

  • KILIÇ17 Aralık 2018 07:42

     GALİP DÜNYANIN EN AZILI VURGUNCUSUDUR KOLAY AV OLMAZ .O SÜREKLİ VURGUN İÇİN ZAMAN KOLLAR VE KÖŞEYİ DÖNER GÖSTERMELİK HAYIR YAPAR VE HAYIR SEVER GÖRÜNÜMÜNE BÜRÜNÜR.