Finans ve enerji hisselerinin zamanı geldi

Deutsche Bank stratejisti Binky Chadha’a göre finans ve enerji sektörlerinin yükselme zamanı geldi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Alman bankacılık devi Deutsche Bank, ABD borsalarında büyük şirketlerin rallisinde sona gelindiğini düşünürken kriz döneminde iyice düşmüş finans ve enerji sektörlerinin yükselmesi için zamanının geldiğini düşünüyor.

Microsoft, Amazon, Apple, Alphabet gibi ABD’nin 10 büyük şirketinin borsa pozisyonlarını “gergin” olarak nitelendiren bankanın Binky Chadha liderliğindeki stratejistlerine göre en büyük ABD hisse senetleri beklenen kâr kazançlarını fiyatlandırırken geride kalan şirketler fiyatlandırmadı.

Aşırı şişmiş dev şirketlerin hisseler için “nötr” önerisi yapan stratejist, S&P 500 endeksi için yılsonu hedefini 3.250 puan olarak belirledi. Bloomberg News tarafından izlenen stratejistlerin yılsonu S&P 500 endeksinin puan ortalaması olan 2.875 seviyesinin oldukça üstü.

2019 tahminlerinde başarılı olan Chadha, benzer bir tahmini 2020’nin sonu için belirledi. Birçok borsa katılımcısı ölümcül korona virüs pandemisi nedeniyle ekonomik tahminlerini aşağı yönlü revize etse de Deutsche Bank’ın stratejisti orijinal tahminlerini hala korumakta. Geçtigimiz gün S&P 500 endeksi Chadha’nın tahmininin %7 oranında altında kapandı.

Chadha önderindeki bankanın stratejistleri aşırı şişmiş teknoloji hisseleri için nötr kalmayı tercih ederken finans ve enerji endüstrilerinin yükseleceğini düşünüyor. Ünlü isime göre defansif sektörler olması gereken fiyatın altında kaldı.