"Fikirtepe dolandırıcıIarı"na sabah operasyonu

Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Raci Şaşmaz’ın “Fikirtepe dolandırıcıları”nı ortaya çıkarmasının ardından önemli bir gelişme yaşandı. Sabah operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı

Raci Şaşmaz’ın önceki yıllarda yatırımcısı olduğu Selimoğlu İnşaat’ta yaptırdığı denetimde Şirketin eski Yöneticileri hakkında örgütlü ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasının ardından bu sabah Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

Şaşmaz, iki gün önce “Selimoğlu şirketinde yaptırdığım hukuki ve mali denetlemeler sonucu ortaya maalesef vahim bir sonuç çıkmıştır. Bu sonuç üzerine şirketimin bazı eski üst düzey yöneticileri  nitelikli dolandırıcılık suçunu işlemiş olduğunu düşündüğüm kişiler hakkında emniyete ve savcılığa şikayette bulundum” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Hürriyet’in haberine göre bu başvuru üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında savcılığın talimatı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde harekete geçti. Polis, Selimoğlu İnşaat’ın eski üst düzey yöneticileri ve dolandırıcılık olayına karıştıkları iddia edilen kişilerin adreslerini bastı. Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. 3 kişi aranırken, şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete getirildi.