Erdoğan’ın açıklamaları sonrası döviz yeniden yükselişe geçti

Cuma günü dalgalı bir seyir izleyen kapanışa doğru yönünü aşağı çeviren döviz kurları haftaya yükselişle başladı


Başkan Erdoğan’ın açıklamalarıyla yön bulan piyasalarda dengeler değişti. Dövizle birlikte yükselen borsa Cuma gün sert satışlara sahne olurken döviz kurları tarihi zirvesini gördü ancak kapanışa doğru kazançlarını önemli bir kısmını geri verdi. Afrika’da gençlere hitap eden Başkan Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. Faize karşı olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. En kısa zamanda enflasyon aşağıya inmeye başlayacak. Ben halkımı faize ezdirmeyeceğim" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD'a sert tepki göstererek, “Bizimle baş edemezsiniz” diye uyardı. Yeni ekonomik model ile ilgili açıklama yayınlayan TÜSİAD, "Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli" ifadelerine yer vermişti.

Bu arada, uluslarası yatırım bankası JP Morgan TL işlemlerini sonlandırdığın açıkladı.

Bu gelişmelerden sonra dolar haftaya yüzde 3.28 oranında yükselişle 17.06 liradan euro ise yüzde 3.11 oranında yükselişle 19.19 lira seviyesinden başladı.

Dolar/TL, cuma günkü kapanışına göre yüzde 6'nın üzerinde artışla 17,65 seviyesini test ederken euro/TL de benzer şekilde yüzde 7'e yakın artışla 19,85'ler düzeyine çıktı.

Euro Cuma günü 19.45 lira ile tarihi zirvesini görmüş dolar ise 17.17 lira ile bugüne kadarki en yüksek seviyesini görmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD'a sert tepki

 

TÜSİAD: İktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli

 

MÜSİAD'dan TÜSİAD'a tepki, Erdoğan'a tam destek