Erdoğan: Yaptırımlara kesinlikle uymayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlara Türkiye'nin uymayacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin uyguladığı yaptırımlara kesinlikle uyulmayacağını söyledi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına ilişkin olarak Erdoğan "Yaptırımlar dünyanın dengesini bozmaya yönelik, emperyalist bir dünyada yaşamak istemiyoruz. Böyle bir yaptırıma kesinlikle uymayız. İran'dan 10 milyar metreküp doğalgaz alıyoruz. Yaptırımlar uluslararası hukuka da aykırı. AB üyelerinin tamamı yaptırımlara sıcak bakmıyor." dedi.

Halkbank konusunda ise görüşmelerin devam ettiğini belirten Erdoğan "ABD ve Türkiye hazine bakanları Halkbank konusunu görüşüyor. Trump ile görüştüm, süreç pozitif olarak devam ediyor." dedi.

ABD'nin teröristlerle ortak devriye atmasına ilişkin olarak ise Erdoğan "Kabul edilebilir bir şey değil. Trump süreci durduracaktır." sözlerini söyledi.

Yerel seçimlere ilişkin olarak ise "Bakanlar aday olacak mı?" sorusuna Erdoğan "Darda zorda kalmadıkça neden olmasın." dedi.

BİNALİ YILDIRIM'IN İSTANBUL ADAYLIĞI

Bir gazetecinin "İstanbul adayı konusunda Binali Yıldırım’ın ismi geçiyor. Sizin de gönlünüzdeki isim Yıldırım mı, bir isim belirlediniz mi? sorusuna Erdoğan, "Sabırlı olmakta fayda var." diye cevaplandırdı.