Erdoğan: Ekonomide çok büyük bir ivme bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars Barajı Açılış Töreni'ndeki konuşmasında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefine hiç olmadığımız kadar yakın olduğunu söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, videokonferasla katıldığı Kars Barajı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

- Ekonomide toparlanma sinyalleri oldukça güçlü geliyor.

- 2020'nin ilk çeyreğinde mart ayının önemli kısmını salgınla mücadeleyle geçirmemize rağmen yüzde 4,5'lik büyüme oranı elde ettik.

- Her saldırıdan daha fazla tecrübe ve güç elde ederek çıkmayı başardık. Salgın sürecinde vatandaşlarımızın sağlığı yayında ekonomimizin sağlığına da önem verdik. Salgına rağmen yatırım cephesinde de sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Borsamız yeniden 115 bin bandına dayandı. Konut ve otomobil sektöründe hareketlilik hız kazandı. İhracatçılarımız yoğun bir gayret içinde. Merkez Bankası Döviz rezervimizi yeniden 93 milyar doların üstüne çıkardık. Takas anlaşmalarıyla Türk Lirasını dünya çapında itibarlı bir para haline getiriyoruz.

- Kapsamlı destek paketleriyle ekonomiye can suyu veriyoruz. Bu süreçten de hızlı bir şekilde çıkacağız. Eski büyüme oranlarımıza ulaşacağız. Yılın ikinci yarısıyla birlikte, ekonomide gerçekten çok büyük bir ivme bekliyoruz.

- Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize hiç olmadığımız kadar yakınız.

- Barajlar silsilesine yeni bir halka daha eklemenin mutluluğu içindeyiz. Kısa bie süre önce Ilısu Barajı'nı açtık. Bu barajla tüm bölgeye hizmet edeceğiz. Ardından Yusufeli Barajı'nın gövde betonunun dörtte üçünün tamamlanması sürecine tanıklık ettik.

- Hükümete geldiğimizde 276 baraj vardı. Bugün ise son 18 yıldaki 588. barajı ülkemize kazandırıyoruz. Aynı şekilde sulama tesislerini de iki katından fazla taşıdık.

Yaklaşık 10 yıllık bir inşaat mazisi olan barajımızda su tutulmaya başlamıştır. İnşa bedeli 330 milyon lira olan baraj, yapılan yatırımı iki katıyla geri ödemiştir.

Erdoğan ile Trump'tan Libya'da ortak hareket kararı

Babacan, Erdoğan'la ilk defa nasıl ters düştüklerini anlattı

Merkez’den bankalara kredi esnekliği