Endekste oluşan risk ne? Üzeyir Doğan yazdı...

Haber akışlarına bağlı volatilite artıyor! Peki Borsa ve dolarda yeni haftada beklentiler neler? Endekste destek-direnç seviyeleri ne? Usta isim Üzeyir Doğan kritik beklentileri Borsa Gündem'e yazdı…

ENDEKSTE 3 BİN PUANLIK BOŞLUK RİSK OLUŞTURUYOR

BIST 100

Önceki hafta mayıs ayından beri devam eden yükselen trendini kıran BIST 100’de geçtiğimiz haftada Suriye’deki operasyon ve ABD ile ilişkilerdeki gelgitler satışların sertleşmesine neden oldu. Böylece endeks son dört ayın en düşük seviyesi olan 93 bin civarına kadar geriledi. Haftanın son günü ise ABD ile Perşembe akşamı yapılan anlaşmanın etkisi son haftalardaki kayıplarının bir kısmını geri alan BIST 100’de haftanın kapanışı 98.415’ten gerçekleşti. Haber akışlarına bağlı volatilitenin devam etmesini beklediğimiz endekste aşağıda 95.000 ile 98.000 aralığında oluşan 3 bin puanlık boşluk risk oluşturuyor. 97.500 altında olacak hareketler bu boşluğun doldurulması endişesini artıracaktır. Cuma günü hafta başında 98.800 civarında oluşan boşluğu dolduran endekste en önemli direnç ise 101 bin civarında buluyor.

FAİZ KARARI ETKİLİ OLACAK

DOLAR/TL

Geçen haftanın ilk gününde 5,94 seviyelerine kadar sıçrayan Dolar/TL kuru bu direnci aşamadı. Perşembe günü gerçekleşen kritik Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD başkan yardımcısı Pence görüşmesinin ardından heyetlerin Suriye’ye yönelik anlaşmaya vardıklarını belirtmeleri Türk varlıklarında ralli yaşanmasına neden oldu. Kararın ardından TL varlıklara yönelik iyimserliğin artmasıyla 5,75 seviyelerini test etti. Bu hafta yurtiçinde Suriye sınırında anlaşmanın gereklerinin nasıl gerçekleşeceğinin yanı sıra Perşembe günü açıklanacak TCMB faiz kararı TL varlıkların fiyatlamalarında önemli olacak. Geçen haftanın son günlerinde gerçekleşen sert çekilmenin ardından kurda yukarıda önce 5,81 ardından 5,85 seviyeleri takip edilecektir. Bu seviye aşılmadığı sürece kurda yukarı yönlü hareketler sınırlı kalacak olup üzerinde 5,89 ve 5,94 seviyeleri tekrar gündeme gelecektir. Olası geri çekilmelerde ise geçen haftanın en düşüğü 5,75 seviyesi ilk destek noktası olarak izlenecektir.

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ