Ekonomi toparlanacak, borsalar hızlı yükselecek

Credit Suisse, 2021 için yüzde 5,9 küresel büyüme öngörüyor, hisse senetlerinin diğer varlık sınıflarından daha iyi performans göstereceğini düşünüyor.

Yatırım bankası Credit Suisse, 2021'in ikinci yarısına ilişkin yatırım beklentileri değerlendirmesinde; dünya ekonomisinin bu yıl %5,9 ve 2022'de %4 büyüyeceğini öngördü.

Banka, ekonomik genişlemeye aşıların piyasaya sürülmesi, mali teşvikler ve genişleyen hizmetlerdeki toparlanmanın öncülük edeceğini söyledi.

Credit Suisse'e göre; Amerika Birleşik Devletleri bu yıl %6,9 oranında büyüyecek, Euro Bölgesi'nin %4,2, Asya çıkışlı Japonya'nın ise %7,5 oranında büyümesi bekleniyor.

Credit Suisse Güney Asya Baş Yatırım Sorumlusu Ray Farris'e göre, ekonomik genişleme muhtemelen borsayı körükleyecek olan şirket karlarının büyümesinde keskin bir toparlanmaya yol açacak.

Farris, nümüzdeki altı aydan bir yıla kadar daha iyi performans gösterecek varlık sınıfının hisse senetleri olacağını öngörüyoruz. Kazançlar yükselmeye devam ettiği sürece tarih, hisse senetlerinin yükselişe geçeceğini gösteriyor. "Zaman zaman düzeltmeler olacak, ancak bu düzeltmeler gerçekten fırsatlar olacak" dedi.

Asya borsaları Wall Street sonrası pozitif seyretti

FED açıkladı! Stres testini geçen bankalara temettüde yeni sınırlama yok

ABD'de 1,2 trilyon dolarlık altyapı paketinde anlaşmaya varıldı