Dünya Yatırımcı Haftası gong töreni 1 Ekim’de

Global etkinlik Türkiye’de İstinye’de yapılacak törenle başlayacak. SPK, Borsa İstanbul ve TSBP başkanları konuşmacı olarak katılacak. Törende üniversiteliler de yer alacak.

BORSAGUNDEM.COM

İlki geçtiğimiz yıl dünya çapında etkinliklerle kutlanan Dünya Yatırımcı Haftası, bu sene 1 Ekim’de Borsa İstanbul’da düzenlenecek gong töreniyle başlıyor.

Sermaye Piyasası aktörlerinin önderliğinde, medyanın da büyük desteğiyle Türkiye çapında başlatılan finansal okuryazarlığın global bir adımı olan Dünya Yatırımcı Haftası’nın İstanbul’daki töreni, üç önemli kurumu da buluşturuyor.

İstinye Yerleşkesindeki Konferans Salonu’nda Pazartesi günü gerçekleştirilecek törenin başlama saati 09.40’ta. Dünya Yatırımcı Haftası’nın açılış konuşmacıları, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç.

Aracı Kurum temsilcileri ve üniversite öğrencilerinin de hazır bulunacağı Haftanın açılış programında gençlere yönelik bilgilendirme semineri de yer alıyor.

SPK Kurumsal İletişim Dairesi Başuzmanı Müge Taşçı, Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan, İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Hisse ve Türev Müdürü Şant Manukyan, yarının yatırımcı adaylarına seslenecek. Programa ayrıca Habitat Derneği Başkan Yardımcısı Hande Kılıç da konuşmacı olarak katılıyor.